Att LÅNA ett eller flera kort av  annan person för att sedan publicera dem  offentligt på tex. sin Instagram är ok.  Att STJÄLA  ett eller flera foton,  dvs. bara publicera icke egna fotade bilder utan att man frågar personen om tillåtelse innan är givetvis INTE ok.   Är det så svårt att förstå?  Om man känner minsta tveksamhet, ja om det är någoonting med det som känns oklart, jamen varför inte fråga för säkerhetskull?   Fel  vill man väl ändå inte att det ska bli, eller?!

Att jag behöver prata med barnen i skolan om sådana här saker, det köper  jag.!  De är minderåriga och under utbildning tänker jag.  Men att personer som är en bra bit  över 25 år inte förstår,  eller helt enkelt fullständigt skiter i denna enkla regel, det gör mig så fundersam.  Missade ”hen” kursen?  Eller fick personen aldrig lära sig  vad som är rätt och vad som är fel?  Fast det håller ju inte heller.   Jag har personligen så många exempel på att det drabbat mig,  ja att mina foton alltså blivit stulna och publicerade i andra forum.  I forum tillsammans  med och varvat med  inlägg jag inte alls tycker att de här bilderna hör hemma. Det är forum där  jag alltså helt  vill skydda ”objekten” att inte alls  synas i av många olika anledningar!.

 Personen i fråga, ja den som snott (och tydligen fortfarande snor några av mina foton  har fått tillsägelser så många  gånger (en period var det nämligen hysteriskt och ett ständigt återkommande beteende.) Vissa gånger har det också polisanmälts.   Såklart  tänker man att efter att vi ställt  ner foten rätt rejält och varit övertydlig med personen i denna fråga  så  kan det väl inte blir annat än  lugnt tänke godtrogna och dum/snälla jag  för jag hade min teori ett tag att personen i fråga kanske ändå inte hade förstått och av fel kan man ju bara lärasig och framåt agera rätt…

….BUT IN MY DREAMS…  😔

Jag är iof. glad att jag i grunden och i alla lägen tänker gott om människor,  att jag åtminstone har den grundinställningen till personer oavsett vad de gjort och hur deras  tokiga handlingar tom. som i detta fall drabbat mig direkt.  (Jag tänker då  inte bara på denna bildstöld som människan utsatt mig/oss för. Det tillsammans med så mycket mer  tönker jag på. Ja allt tillsammans som tillslut utvecklades till ett kontaktförbud som dessutom i april detta år förlängts med ytterligare 6 månader.))           Hur kan man då fortsätta med detta ”felande” beteende?  Visst, det finns nog mänga svar på det, men det är för den skull inte OK.

Jag brukar märka många av mina  foton med hjärtan och stjärnor.. Det för att om de nu ska snos,  ja då följer det med en bit hjärta eller stjärna också. Man kan lätt se att det är just mig korten tillhör när de dyker upp på helt fel forum  och utan tillåtelse.   Fast igår fick jag ett kort skickat till mig som var så väldigt  förstorat.!  Det var ett foto som jag publicerat tillsammans med en text då det var förberedelser för Dolly Style här på min blogg. Det kortet hade tex. min fina rosa bil i bakgrunden i originalet, ja innan personen i fråga snodde det och klippte bort bakgrunden.   Det är alltså ett inlägg jag gjorde för bara ett par dagar sedan  (i tisdags) .  Ett av de foton jag då lade ut i min blogg  har personen alltså ”lånat” utan att fråga. Förutom att ta bort min bil i bakgrunden genom att zooma det på bilden som tydligen är intressant att ta (alltid samma) så ”missades också alla stjärnor jag satt dit specifikt på detta foto i vanlig ordning. Stjärnorna  som jag hade ”pimpat”  fotot med denna gång var bortklippta (!). Detta var ett typiskt foto som jag faktist  redan då jag bestämde mig för att publicera fyllde med stjärnor  i syfte att det var ett tänkbart och attraktivt ”objekt” för hen att stjäla.

Alltså  bara när jag skriver detta så tänker jag att det är ju helt sjukt att jag överhuvudtaget ska behöva tänka på detta vis.  Sorgligt också, men det är ju en historia för sig som jag  får dyka djupare in i någon annan gång. 

En av mina vänner (sociala medier) skickade den inzoomade och megaförstorade bilden med inlagd egen text. (Nej mina tillhörande texter snor personen  aldrig faktist, det skapas istället egna men alltså till MINA kort!)

Det är faktist rätt skönt att känna att det är fler som är irriterade och tycker att detta inte är ett OK beteende längre. 

Jag lägger nu  detta inlägg som jag fick via skärmdump tillsammans med de övriga skärmdumparna.  Alltså annan persons uppdateringar på Instagram med MINA  foton.  Det börjar bli rätt många i den samlingen nu . 

Trots att jag blir både irriterad och arg över detta beteende så känner jsg ändå  att jag tycker lite synd  om personer som VÄLJER att   göra på detta vis.   Det finns ofta en förklaring till själva handlingen och även om den förklaringen  inte ”boardar” för ett OK, så är det ändå en förklaring tillräckligt bra nog för att känna att det är direkt tragiskt att detta ska behöva hända gång på gång på gång…

Tänk om bara fokus skulle kunna  ändras?  Ja då  skulle inte mina foton inte behöva snos.  Då skulle personen  faktist kunna fota det jag fotar helt och håller alldeles själv ❤️

Detta är alltså en kommentar 2011,  det borde  ju vara ännu hårdare nu 2017. Har man dessutom ett kontaktförbud, hur fungerar det då?  Vi får helt enkelt ta reda på det.