Tänk att vara en person som dikterar och hittar på historier , den ena värre än den andra och dessutom söker skadestånd på köpet.  Visst, psykisk ohälsa, droger och mycket annat kan förvränga  och förvandla människor, det har jag börjat förstå någonstans och att ett tillfrisknade bara blir mer och mer oromligt förstår jag också! Om man är en person som dikterar  och hittar på, sätter dit den ena personen i sin närhet efter den andra kan väl aldrig någonsin ha viljan eller orken att bli ren och fri från det destruktiva man sjäv varit ned att skapa.  I ett ”rent” tillstånd måste ju allt dessutom klarna. Hur  ska man då orka med det man har ”ställt till med”  som sjuk?  

Jag börjar sakta men säkert förstå varför det är en så pass liten procent som påriktigt  blir frisk och klarar av att sliter sig fri från skiten.  De är mina Sanna hjältar. Tyvärr (ska jag väl tillägga) så börjar jag förstå varför det är en så liten procent som blir ren och frisk samt varför så många bara fortsätter och tom. blir ännu värre hur det nu kan vara möjligt.

Jag är mycket förundrad över hur de närmaste sådana här människor fungerar. Visst, det kan såklart inte vara enkelt, men genom att gå emot en missbrukande tex. dotter eller son är inte att  vara dum på något vis.  Dum är man om man forsätter att berömma och  belöna det destruktiva beteendet.  Se bara på våra sociala medier. USCH, istället för att trycka på tummar upp och en massa hjärtan.. skjutsa personen i fråga tillställer till  polisen,till sjukhuset eller till något annat tänkbart ställe  där man förslagsvis kan ta ett urinprov eller ännu bättre…ett blodprov.  Det om något är att vara schysst och visa att man är rädd om sin sjuka anhöriga.

Såklart förstår jag att det inte är lätt.  Jag vet också att det är otroligt många anhöriha som verkligen försöker, men det finns tyvärr de som  inte gör någonting mer eller mindre och det är mot dem jag riktar min  frustration.

Ledsen påriktigt, det blir jag..  Djupt beklämd  och bekymrad också! Vad blir nästa grej?? Ja, vi bara väntar och ser på vidare 😔