Jag har så länge jag  känt ”min” Johanna beundrat  hennes föräldrar och deras stora men framförallt genuina sätt att vara på. Där är det sällan snack utan alltid en STOR och hjärtlig  verkstad.  Det är alltid en dörr som står öppen och det känns som om de som stor familj samlas ofta.  Deras hem är som navet och själva hjärtat och som jag förstår det så bjuder de ofta in till stora familjemiddagar.  Just nu bor min vän med sin familj på nedre plan av det stora huset ( mer likt en herrgård)  så närheten att komma på middag blir förstås lite enklare, men även syskon som bor bra många mil ifrån dök upp. Under detta dygn hann jag äta hos dem vid två tillfällen (!!) och som sagt, jag var  i gott sällskap av Johanna och alla hennes bröder.

Hennes mamma och pappa  verkar båda gilla det här med att familjen träffas tillsammans. Jag tycker det är så härligt att se och tom.få vara med i det.  Jag blir själv inspirerad och hoppas att jag en dag blir den mamman,farmorn och mormorn till alla mina.  I min familj är vi ju faktist också lika många barn som de är hos familjen Ehnberg.  Det slog mig plötsligt när jag satt och funderade över livet påväg hemöver. 

Mina stora barn har också en farmor som bjuder till familjemiddag nästan varje helg och det har hon gjort så länge jag kan minnas. De stunderna blir jag påmind om och jag älskar när barnen  säger att de ska åka till sin farmor för dessa middagar tillsammans med kusiner och andra nära släktingar.  Även detas farmor är en sådan varm och genuint fin person med stort intresse för både familj och matlagning.  Att bara få sätta sig vid ett dukat bord, bli serverad och helt ompysslad är underbart emellanåt.  Någonting som jag blir hos min mamma och pappa också lite nu och då, men såhär efter jul och kanske med tanke  på att vi hade vårat julstök tillsammans så många  hemma hos oss så var det extra skönt att bara få vara och att bara tillåta sig bli ompysslad som jag nu blev ett dygn i Strömsund hos min vän med stor familj.  Att jag dessutom fick sova i en liten prinsessas rum gjorde ju inte saken sämre. De har verkligen gjort så fint i hela huset. Snacka om total ”make over”

I helgen har jag alltså fyllt på med värdefull energi som jag verkligen är i stort behov av .❤️