Jag är inte så mycket för icke konkreta grejer. När det gäller träning så vill jag verkligen känna och veta vad det handlar om, vart tar den här övningen i kroppen osv..
Så det här med Yoga för mig var väldigt speciellt i början. Eller rättare sagt långt innan jag påriktigt tagit reda på vad yogaläran verkligen innebar. Massor med fördomar insåg jag rätt snart att jag burit på. För att göra en lång historia kort, jag
utbildade  mig inom Yoga för en massa år sedan. Har sedan på egen hand fortsatt och gjort det till min grej, något som passar mig och min livsstil. Blir min motkraft i det hektiska självvalda liv jag lever. Det i sig är ju bra, men det jag uppskattar mest i den här filosofin är det här med schyssthet, godhet och RESPEKTE och då i första hand mot sig själv. Jag köper det helt faktist. Kan man inte vara vän med sig själv hur ska man då kunna vara en schysst kompis mot andra??!  Övertygad om att elakheter föds av osäkerhet.
Inom yoga startar man ofta klassen med att vila med sina handflator inåt kroppen,
( lotusställning/skräddarställning , tumme pekfinger möts och insida hand  vilar mot lår)
Efter diverse stundtals bitterljuva övningar 😉 så brukar man avsluta på samma sätt som man startade, åtminstone har jag tagit fasta på det, men avslutar med att vända insidan av handen uppåt.
Varför kan man ju fråga?
I min värld är det solklart. Filosofin och  tanken blir därför enkel. Det handlar om att spara och samla kraft till sig själv i första hand.  När man gjort det så räcker det också och blir över till andra! Alltså ytterligare ett  sätt att  stärka den här tanken med att vara schysst med sig själv så blir man det också mot andra.
Det är heller inte för inte man alltid tackar det fina i sig själv efter sina yogaövningar.
Namaste mina vänner. Kom ihåg, yoga behöver inte handla om en massa  konstiga och flummiga  övningar. I min värld har yoga och avslappning mer handlat om att lära mig att bli en bättre medmänniska mot just MIG själv!
Var rädda om varandra ska vi vara medan vi har varandra, om framtiden vet vi ingenting.

image