Finns en idrottskille, eller rätt många faktist som jag stött på till och från genom åren. Mycket genom mitt jobb tidigare som ägare av en träningsanläggning här i Sundsvall då många föreningar valde att lägga sin träning för grabbarna och tjejerna just hos oss på Träningsverket som stället då hette. Många av de större klubbarna hade jag också regelbunden träning med, både i grupp och individuellt och på så sätt träffade man de här olika personerna jag tänker på lite närmare.

Inte ovanligt att de här spelarna kom och gick och kom återigen genom åren. Bytte lag, flyttade till andra orter för en tid och ibland som sagt kom tillbaka. GIF Sundsvall`s Mattias Nylund är en som jag både nära och på avstånd följt i alla år,  de senaste tio åren om jag tänker efter. Borta från Sundsvall en längre tid men en kille man ändå alltid stötte på under uppehåll och som jag på så sätt haft lite koll på genom åren. Under en av hans perioder  i Sundsvall var också nuvarande GIF Sundsvalls  A-lagstränare     Joel Cedegren  aktiv i samma trupp för en tid.  Det var då jag som flitigast tog hand om gruppträningen för laget. Ofta var det stretch och avslappning som stod på schemat, men lite fys smög jag också in i dessa pass. Så kul att få följa och vara med aktivt på nära håll. Glad för den  lärosamma och roliga tiden.

Mattias är nu med i min inspirationsbok för ungdomar, Joel med för den delen men vi har inte hunnit med intervjun ännu bara 🙂 Mattias tog ett rätt jobbigt beslut för en tid sedan. Säkert väldigt tufft i stunden som aktiv fotbollskille. Hans knäproblem  tvingade honom tillslut att bestämma sig för att lägga sina elitfotbollskor på hyllan. Viljan för massor med år till fanns men kroppen sa tyvärr stopp förtidigt. Fick vända och vrida på för o nackdelarna, såklart i samråd med läkare. Måste i stunden såklart kännts väldigt jobbigt, men det som är så roligt nu är att han arbetar på heltid som fotbollstränare och just i GIF Sundsvall. Kan hungriga satsande killar på 16-17 år få en så mycket mer lämpad tränare?!  Kul för  grabbarna och såååå roligt för Mattias.

Igår var det alltså dags igen. Träffa Mattias fast nu som tränare tillsammans med sitt        U-17 lag i tränings salen. Körde ett riktigt nostalgipass. För mig väldigt roligt,  känner hur jag saknat de här passen. Skön stretch, massa styrka och en avslappning som avslut. Precis som förr, bara filtarna som saknades!                                                    Fick dessutom toppenbra hjälp av lite yngre förmågor att sätta musiken. Hela totalen känns lyckad och jag hoppas såklar på att det blir massor med  fler tillfällen.              Den som väntar får se 😉