Kom på mig själv när jag tillslut kommit på plats och tillrätta på tåget igår, vad himla härligt det är igen att tuffa mot vår vackra huvudstad. Ett snabbt möte angående lite vidare tankar i ett nytt projekt stod på agendan, men det roligaste och kanske absolut det mest värdefulla och trevliga för dagen var att min dotter med två vänner hängde med. Så härligt att få umgås tight en hel dag, älskar verkligen det! Fast det tokiga  var att vi hoppade på fel tåg. Ja från Sundsvall, det är sant det är på riktigt.
Vi väntade ett bra tag på perrongen och började tillslut frysa mycket alla fyra. Överdrivet varmt klädd var ingen direkt av oss, vi skulle ju dra söderut 😉 . Tillslut tuffade tåget in, reagerade att det var ett väldigt lååångt tåg som gjorde entré med vagnnummer som alls inte stämde överens med numret på våra biljetter. Det lustiga är att för ett par veckor sedan när jag åkte med natt tåget från Stockholm till Östersund så var det tillfälligt fel på alla nummer på vagnarna. Därför var det inte en främmande tanke,att det även denna gång inträffat. Istället för att börja irra  runt på perrongen läsande på precis alla vagnar som jag gjorde i Stockholm då gick jag istället  fram till tågmästaren och frågade efter våran vagn denna gång. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara eller försvars detta, men ni som känner till Sundsvalls tågcentral  vet att det inte finns allt för många spår att välja på. Det är ett, två och tre. När tågmästaren förklarade för mig att tåget vi var bokade på avgick från annat spår precis enligt tidtabell  trodde jag inte riktigt på honom. Visst, allt kan hända fredagen den 13 men dagen hade ju inte ens startat. Vi hade alltså stått där och inte märkt vårat tåg när det kommit in, tagit upp passagerare och sedan avgått. Allvarligt, hur gick det till??!  Schysst som han var och verkligen som tur var fick vi hoppa på och åka med på detta ”felande” tåg.   Platser hittade vi i en kupe’ rustad med ett helt hockeylag i tjejernas ålder. Tror dom var rätt nöjda utan att nu bli en alltför pinsam mamma 🙂 . Väl framme i Stockholm så hade vi som sagt en toppendag. Resan hem gick bra och rätt tåg blev det.
”Learning by Doing” ni vet…

image

image

image

image

image