Tänk att det verkligen är på så vis att så många människor ägnar så mycket tid till att prata dåligt och att skvallra om andra. Många gånger då jag möter missnöjda personer i mitt liv och försöker att coacha och hjälpa dem på det vis jag förmår (jo, det har passerat rätt många sådana bara de senaste åren) så är min tanke alltid densamma och kanske också slående. ”Hur pratar de om mig när jag inte är med”. Det mest knepiga är hur man ibland också upptäcker hur människor som på varsitt håll pratar dåligt om varandra helt plötsligt ”hookar” ihop och det är heller inte ovanligt att jag varit någon slags länk på olika vis eller via mina projekt emellan dessa. Alltså, jag vet ibland inte om man ska skratta eller gråta. Ibland då man ser dessa förekomster så tror man att det inte är på riktigt.

Att bli föremål för skitsnack är jag så oerhört allergisk mot. Att däremot få konstruktiv kritik direkt till sig kan jag nog nästan till 100% säga att jag gillar. För hur ska människor som andra pratar om kunna ändra sig om dem inte får veta direkt vad problemet är? Det finns också typen av människor tror jag som aldrig riktigt vill att det blir bra. Det spelar egentligen inte någon roll hur mycket man gör, fixar extra, övertänker osv. osv…. Vill man hitta fel så hittar man självklart det. Eftersom man inte direkt är någon robot utan en människa med både kött, blod och massvis med känslor så blir man självklart ledsen när sådant här uppdagas. Ledsen och samtidigt insiktsfull och man blir kanske lite extra noga med att inte släppa in vem som helst och hur många som helst i sitt liv. När effekten av det blir att att blir att baktalas och omtalas då man själv inte är med.

Jag brukar bolla händelser och det som jag är med om tillsammans med min sambo eftersom jag är min allra största kritiker. Då jag kommer till funderingen om hur jag skulle kunna ha gjort annorlunda så kommer han ofta med korta och kloka svar. Något han ofta säger och som kanske talar sitt alldeles egna språk är ofta: ”Men Annelie, kolla på personen i fråga. Vad utstrålar den för dig, du borde ju precis som jag se att hen inte direkt mår bra?” Det behövs inte så mycket mer för visst kan jag känna igen det fenomenet. Människor som inte mår så bra med sig själv och kanske inte riktigt är bekväma och tillfreds med sina egna liv ägnar nog gärna mycket av sin vakna tid till att prata skit om andra. Även om jag inte trodde att något sådant skulle drabba mig så är det ändå någonting jag alltid någonstans förstått. Ledsen blir man ju helt klart men ändå glad att jag kan bli en brygga och en länk många gånger så dem kan skaffa sig nya bekantskaper med varandra via mig. ⭐️

Tänk vilket manus det kommer att bli. Även om många saker man är med om i sina relationer med olika människor är jobbiga så är dem lärorika och eftersom jag samlar på mig till ett kommande manus som jag är förberedd och redo för att börja skriva så är jag mitt under jobbiga ändå tacksam för alla scener som jag får till mig bara i mitt egna liv och i mötet med människor i min närhet. Det kommer helt klart att bli någonting utöver det vanliga och någonting som alla människor ska kunna lära sig någonting utifrån. . Jag hoppas att det kommer att bli mitt jobb de närmaste 3 åren till en början. Det vet jag inom kort och det är väldigt, väldigt nära nu.

Igår runt Sidsjön❤️ Jag älskar att gå runt och reflektera tillsammans med mig själv