Jo, det är faktist sant och på riktigt. Alla människor äger sin egen rätt till att ha sina personliga åsikter om saker och ting. Det går under det fint sammanfattande ordet ”yttrandefrihet”. Har man starka åsikter och tar ordentligt ställning för saker och ting, nämner exempel från sitt eget liv och diskuterar sina personliga upplevelser öppet, ja då får man kanske också vara beredd på att möta motstånd och öppet kanske få utstå att andra människor uttrycker sina åsikter som inte alls går i samma linje som ens egna. Visst är det så och visst både förstår jag det och är med på att det kan hända, men för den sakens skull så går jag såklart inte med på att det i sin tur leder till helt öppna och personliga påhopp! Att falska anklagelser som kopplas till mitt namn och som blir underlag till en helt befängd typ av ”hatisk tråd” som syns helt öppet på någons sociala medier, nej, det är någonting som jag ABSOLUT INTE går med på. Det har jag absolut noll tolerans för och det accepteras alltså inte. När detta drabbat mig och annan i min familj genom åren så har vi självklart kontaktat polis per omgående. Denna gång har det varit fler instanser att kontakta och nej, Socialtjänsten och orosanmälningar till dem gällande detta fall står inte jag för ifrån våran familj, det gör min sambo och han gör det såklart med sitt namn som avsändare. Att bli oskyldigt anklagad för att ha gjort anmälningar anonymt för att förstöra eller hur det nu stod beskrivet hur jag gjort, helt öppet och dessutom kopplat direkt till mitt namn, såklart så är det absolut långt ifrån OK!! Ja, jag blir tydligen uthängda och direkt anklagad för det just nu. Jag får skärmdumpar skickade till mig och ja, det är grova övertramp. Det är både kränkande och direkt skrämmande.

Det ”positiva” med detta (om det ens går att se någonting positivt med det hela😢) är att för mig helt okända personer skickar skärmdumpar med ett eget engagemang genom att ringa in och påvisa att det handlar om förtal. Den person som skickade denna upplysning till mig avslutade sitt meddelande med att skriva: ”Jag förstår verkligen inte hur ni står ut! Ni är beundransvärda.”

Jag trodde ärligt inte att det fanns kvar något sådant här helt öppet längre, men detta meddelande som alltså kom till mig för en stund sedan beskrev någonting helt annat. Det påminde plötsligt om att vi har lite mer att ta tag i än vad vi redan gjort förra veckan.

Så här ser det tydligen helt öppet ut på någons sociala medier (se skärmdump nedan). Denna är bara en av flera som jag fick skickad till mig och de liknar de som som också skickats till min sambo från olika håll. Mitt i allt detta så finns det alltså ändå en slags hoppfullhet. Det finns människor som bryr sig och agerar därefter. Största tack till er! Dessa alla medmänniskor är för mig svaret och grunden till att jag orkar. Människor som aktivt visar att de bryr sig, de människor som vågar ställa frågor och på riktigt finnas där av välvilja. De som vågar stå upp och stå emot… ja det är för mig riktiga människor. De som finns där då man behöver stödet som mest. Det kanske inte finns ett överflöd av dem, det vore en överdrift att säga det, men de få som engagerar sig och de få som vågar stå upp och emot, de som på olika vis aktivt ger sig till känna och visar att de finnas, det är den sortens människa som tveklöst hjälper mig att orka vidare ❤️