Kvällens prommis i sällskap med Katarina blev lite (mycke’) mindre dramatisk än gårdagens promenad genom stan’ tack och lov. Det var faktist inte så många fler ute än vi och denna kväll så befann vi oss långt ifrån krogarnas miljö. Vädret var dessutom lite växlande så antagligen så lockade det inte ut allt för många ikväll. Mina tankar går till kvinnan som jag är rätt säker på att jag och min vän Cissi räddade igår. Hoppas att hon mår bra idag och att huvudet inte värker allt för mycket. Jag kan heller inte göra annat än att hålla med många av mina vänners kommentarer, det är inte helt ovanligt att just jag blir involverad i incidenter liknande denna. Det har verkligen hänt massvis med gånger och den starkaste av alla händelser kommer alltid upp i mitt medvetande då det inträffar liknande saker som igår. Tänk den gången då jag uppmärksammade tjejen(kvinnan) som inte kunde komma upp själv på trottoaren utanför ett vid den tidpunkten omtalat hotell-liknande ställe centralt beläget i Sundsvall. Det både pratades och det stod rätt ofta i tidningen att det misstänktes prostitution där. Även vid detta tillfälle så skulle jag möta upp en vän för att få bege mig ut på en motionsrunda. Ja, så ser mina vardagskvällar ut och har tack och lov gjort i så många år tillbaka som jag kan minnas. Denna person tog sig alltså inte av egen maskin upp från trottoaren, men jag räknade till inte mindre än fem män (!) som stod omringade kring denna så sjukt påverkade kvinna och det visade sig att de inväntande vad hon skulle få fram genom sitt fumliga grävande i en handväska som låg slängd framför henne. Efter en stunds fumlande så sträckte hon upp ett nyckelkort med sin ena hand och viftade med det mot sitt sällskap som i en ring kring henne ”baxade” henne upp på fötter. Det blev med det inte läge för mig att kliva fram. Det hade INTE uppskattats från denna person för det var vid det ögonblicket jag såg vem det var 😢.

Trots att jag redan då på många olika vis fått vetskapen om hur mycket hat denna människa hyste mot mig så skulle jag aldrig någonsin ha kunnat gå iväg eller förbi en sådan här händelse. I mitt hjärta så känns det verkligen så skönt att bära denna starka historia med mig och det är en historia som jag delar tillsammans med en då för mig rätt nyvunnen vän. En person som jag vid det tillfället visste att denna människa accepterade och lyssnade på aningen bättre än någon annan. Jag ringde min nyvunna vän och det slutade med att jag och hon satt i min bil tillsammans. Kvinnan hade hängt med detta gäng av killar i olika åldrar och med varierat ursprung in på hotell/motellet (eller det kanske var tvärtom, det var alla dessa fen killar som hängde med henne) och efter misslyckade försök att få kvinnan ut därifrån, ja min vän ringde och fick tom. svar men klickades rätt snabbt bort. Tjejen var inte alls intresserad av att få hennes hjälp just då iaf. Vi larmade polis och vi inväntade tom. för att se att polisen skulle komma. Tyvärr fick vi den gången bevittna hur kvinnan efter ca. 40 minuter ”baxandes/stöttandes” ut på gatan igen av männen, två på varje sida och de tre andra bakom. Tyvärr går det inte att INTE fundera på vad som hände innanför det ställets väggar. Många gånger kan jag fundera över om kvinnan själv kommer i håg det. Kanske hade hin tur den gången, men vem vet vad som egentligen hände. Usch och fy. Så djupt tragiskt för oavsett om det hände någonting/vad som hände så var denna kvinna så redigt påverkad att hon förmodligen inte hade koll på någonting. Hon var helt i dessa mäns våld. Samtidigt hörde jag också hur hjälpen som hon erbjöds av min då nyfunna vän totalt avböjdes så ja, det är verkligen med blandade känslor jag ser på detta. Såklart är det så mycket mer som hjäper till att få mig att känna så som jag gör mot just detta specifika fall, men det är en alldeles egen historia i sig.

Jag och ”C” brukar ses lite nu och då. Det är såklart detta ett stort samtalsämne för oss. Det är skönt att ha någon att prata jobbiga händelser med och händelser som dessutom fört oss samman otroligt nog.