”For every minute you choose to be angry you lose 60 seconds of happiness”

Med det sagt behöver det ju inte betyda att man alltid måste gå runt och flina, nej för mig betyder det att man bör välja sina strider. Kanske borde man aktivt börja jobba på att vara lite mer positivt inställda till varandra, mot saker och bete sig bra i olika situationer? Man kan aktivt välja vad man tex. skriver och sprider till sin omgivning. Sociala medier har en mycket stor inverkan på människor, större än vad många förstår tyvärr och läser det gör både ung som gammal och bara av den aspekten bör man tänka till och spärren för vad man uttrycker och hur man uttrycker sig bör infinna sig. Jag jobbar med detta dagligen och tyvärr tänker jag att vi inte kommer att få något slut på hatet så länge vuxna människor kräks ur sig elakheter mot andra helt öppet och i mitt sätt att se det helt okontrollerat. Ännu värre är det nästan med alla vuxna runt om som håller med genom att suporta hatiska inlägg med tummar upp. Med en sådan ”gilla” handling så visar ju även de vägen för hur ett icke OK beteende plötsligt blir OK. Förvirrande? Ja när man är ung och har oss vuxna som förebilder så kan det nog lätt bli en förvirrande känsla som infinner sig. Vad är rätt och vad är fel egentligen? Så länge det ser ut så här så kommer mitt arbete med näthat/trakasserier bland barn och unga även fortsättningsvis ta mycket av min värdefulla tid. Hälften av den tid som jag önskar skulle kunna få lägga på ett roligt och förebyggande arbete går istället till att ta hand om elakheter som sker mot och med varandra på sociala medier. Barn gör som vi gör och inte som vi säger så självklart kommer det inte att se så mycket annorlunda ut så länge vuxna väljer att agera på det vis som de väljer att göra. Jag behöver förmodligen inte dela några exempel, detta är någonting vi alla ser, det är bara att skrolla lite runt i olika sociala flöden😢

Livet går inte i repris så påverka på det vis du kan för att göra vardagen både finare och drägligare för dig själv och för dina medmänniskor. ❤️