Jag läste Lasse Kroners inlägg på sociala medier. Om du har möjlighet, sök upp och läs det! , Ta lite av din dyrbara tid och gör det. Att bli oskyldigt anklagad för någonting som förmodligen stämplar och sätter spår för alltid.

Lasse är förmodligen långt ifrån ensam utsatt för detta. Det kan jag med all säkerhet säga att han inte är. Jag har följt ett par rättegångar då personen i fråga (ja en kvinna) både lyckats och inte lyckats med att sätta dit personer som förmodligen inte var helt skyldiga till de råa anklagelserna, men utan att säga för mycket, många frågetecken kommer förmodligen aldrig rätas ut och så länge det fungerar, ja att ”cashen ” fortsätter att flöda in till kontot från brottsofferfonden, ja då finns det nog heller inte någon motivation att bryta dessa tragiska och destruktiva tillvägagångssätt. Det är så illa att sådana inlägg har personen ifråga som jag tönker på skyltar med i sina sociala medier. (Cash in lagom till jul, tack brottsofferfonden)

Att bli oskyldigt anklagad och dessutom dömd, hur lever man vidare efter en sådan grej? Det är ju verkligen inte någon ”liten grej” direkt. Dessa falska anklagelser som verkar finnas och som uppdagas som tex. i Lasse Kroners fall, en sådan tjej förstör ju för de tjejer som blir drabbade påriktigt för de sanna och påriktigt hemska historierna finns det med all säkerhet flera av. Det finns med all säkert också väldigt många män som helt kommer undan. Män i positioner som de totalt nyttjar och gång efter gång beter sig odräglig mot kvinnor i sin omgivning.. För det mesta kanske på gränsen, de låtsas att de skämtar så det blir obekvämt och svårt att hantera för mottagaren. Istället för att sätta ner foten som självklart vore på sin plats så skrattas och fnissas det istället med. Ja, suck. Hur kan de personerna klara sig undan gång efter gång och varför säger inte de kvinnor som blir utsatt ifrån? Det är förmodligen långt ifrån alla som uppskattar kommentarer och inviter med en sexuell ton ifrån sin chef även om det säkert finns några som också gör det eller inte bryr sig alls. Jag tror tyvärr att det är mer vanligt än vi kan föreställa oss.

Personer i positioner av makt får aldrig någonsin utnyttja sina positioner. I min värld skämtar man inte om någonting som ens kan misstolkas som en sexuell invit, man snuddar inte alls ämnet. En bra ledare eller person med makt ser människor i sin omgivning för vad de är, inte någonting annat. Väljer man att vara chef eller tar på sig rollen som förebild så är det en professionell ledartröja på som gäller. Fixar man inte det, ja men då kanske man ska fundera på vad man ska pyssla med istället för man förstör inte enbart för sig själv med ett sådant beteende. Det infekterar och förstör för så många fler.