Detta inlägg kan inte läsas nog många gånger.

Detta delade jag via mina sociala medier för två år sedan och det är TYVÄRR ständigt aktuellt att läsa denna text.

Vart finner vi nöjet med att dricka för att att bli fulla i våra små barns närvaro?!

En vit jul önskar jag er alla ❤️

En julaftonskväll för några år sedan åkte jag och mina kollegor hem till en familj efter ett larm om bråk. När vi klev ur bilen la jag märke till att det lyste så fint i fönstren från ljusstakar och julstjärnor. Familjen hade ätit julmiddag och till en början hade allt varit mysigt och lugnt, men allt eftersom kvällen gick hade ett par blivit fulla och börjat bråka. De hade knuffats och slagits och det låg saker överallt. När vi kom in var stämningen tung.

Vi skulle precis börja förhöra gästerna när jag såg att det stod en liten flicka mitt i kaoset. Hon var säkert sex eller sju år gammal. Hon såg rädd ut och ville till en början inte prata. Jag tog henne i handen och vi gick in på hennes rum.

Vi satte oss ner på golvet och jag frågade vad hon hette och om olika leksaker som hon hade i bokhyllan. Hon plockade fram några och sedan lekte vi och småpratade en liten stund. Jag frågade hur hon mådde och hon sa att det var jobbigt och att hennes mamma och pappa dricker ibland och att de då blir osams och bråkar. Vi pratade om att vuxna gör det ibland och att det inte var hennes fel.

Ibland när jag jobbar och det är mörkt ute och det lyser i fönstren, tänker jag att det ser så mysigt ut. Kanske har någon middagsgäster eller myskväll med sin familj. Men det finns också många familjer där barn mår dåligt av våld i hemmet. Som grannar och anhöriga måste vi våga larma om vi misstänker att någon far illa.

Ta hand om våra minsta.

/Lisa, polis i Stockholm.

Dela gärna inlägget så att fler kan få hjälp.

Under högtider som julen ökar antalet larm om våld i nära relationer. Här kan du läsa mer om polisens arbete och om vad du kan göra om du eller någon annan är utsatt: https://polisen.se/Om-polisen/Olika-typer-av-brott/Brott-i-nara-relationer/