Tänk att behöva ha ett förklarande snack tillsammans med barn gällande konsekvenser, ja vad som händer då man tex. väljer att snatta saker i butiker eller att göra inbrott eller om att dricka alldeles för mycket med alkohol osv. Alltså, att ha det snacket i syfte att förklara varför en person som självklart borde finnas i barnens liv men inte alls gör det pga. någon av nämnda orsaker är väl ändå för sorgligt.

Fast ärlighet på ett vis så barn förstår och på deras nivå är så viktigt. Att prata om knepiga situationer tillsammans med barn, ja den metodiken har jag alltid trott på och jobbat efter men jag trodde nog aldrig att det skulle komma till mig i mitt liv och så nära.

Tragiskt och sorgligt och jag tänker lite nu och då, TÄNK OM personer som tex. väljer att snatta på en butik mitt i centrum där det rör dig många olika människor, för personen i fråga kända som okända, tänk om den personen som väljer att göra en så sjukt störd handling är en vuxen person vuxen person som tom. har egna barn. Tänk om dessa barn eller någon av barnens vänner med familjer precis råkar komma förbi när denna person har blivit ertappad och tagen för detta brott. Det är inte helt ovanligt att det oclså finns polis på plats vid händelser som dessa.

En person som väljer att utföra brotttsliga handlingar har såklart inte något utvecklat konsekvenstänk . Det kan ju vara så illa att det är så bedövat av diverse preparat och droger. De verkar inte kunna förstå eller ens tänka att det kan vara deras barn eller andra som kommer ut genom dörren då han/hon blir bortförd ut ur butiken. Att vara barn och att hamna i en sådan situation, hur skulle det bli 😔

Jag blir arg, ledsen och så förtvivlad då jag tänker på detta. Fast ännu mer övertygad om att det är viktigt att prata med barn om speciella och jobbiga saker som händer och sker i på sätt och vis deras närhet.