”Den dagen du höjer handen och slår en kvinna, ja då ska du inte betraktas som man.” Visst, det är någonting som man såklart håller med  om och inte alls har några invändningar mot, tvärtom!   Fast min tanke blir direkt, vad gäller för kvinnors våld mot män då?   Har de rätten att slå eller misshandla sina män?   Eller ännu värre,  kanske skada sig  själv för att därefter skylla på just  någon man? Hemska tanke och den ger rysningar precis i hela mig.  Jag önskar så mycket att fler drabbade män samlar kraft och mod för att träda fram.  Det är stundtals sinnesrubbat och med tanke på de historier jag fått berättat för mig på nära håll så vill jag av blotta tanken bara  gråta.

Att det kom förbi en dam som sa till en viss person (ej man)  att resa  sig upp omedelbart.  Om hon inte skulle göra det utan välja att fortsätta sin ”feakade” teater som gick ut på att slänga sig självmant på trottoaren för att förvandlas till ett offer, ja då skulle polis kontaktas per omgående.   Detta blev den drabbade mannens räddning.   Ja, att damen dök upp och såg vad denna tjej gjorde, hur hon alltså hade kastat sig ner på trottoaren bredvid den parkerade bilen både högljudd och skrikande. Detta såg alltså denna okända och  förbipasserande dam och det  räddade förmodligen min sambo för den gången!   

Jag har fått så många liknande historier berättade för mig och jag  blir lika ledsen och illa berörd varje gång jag tänker på dem.   Vissa ”rövarhistorier” känns som riktigt dåliga filmer och  jag kan för mitt liv inte  förstå att det varit verklighet.

Vi måste börja prata mer om de utsatta männen också.  Hur länge ska det få fortgå och hur mycket ska egentligen få inträffa innan det är dags för myndigheter att rycka in?  Det är dags att lägga  sig i för att bryta ett destruktivt och mycket skadligt beteende. Det blir så väldigt lätt ett återkommande och mycket dåliga mönstret. 

Sanningen segrar såklart alltid och hoppet är det sista som överger.  Såklart måste vi  fortsätta att tänka så vad än som händer! Det blir åtminstone lite lättare och bra mycket ljusare med det uppmuntrande mantrat  i sin kropp och knopp.

Kärlek är en positiv och stark kraft som övervinner och bemästrar det mesta ❤️