Det är verkligen så viktigt att ha en meningsfull fritid. Som förälder tycker jag att man har ett ansvar att ta med barnen oå olika aktiviteter. Att låta dem testa olika saker för att sedan själv ta beslutet om vad som verkar vara det roligt för just dem.  Jag lärde mig rätt snabbt med min första tjej att bara för att jag alltid förespråkat  det här med dans av alla de slag så behöver det ju inte betyda att mina barn kommer att älska det på samma vis.  Jag startade tom. barngrupper under min tid på Träningsverket  som passade min dotters ålder, men i de grupperna ville hon inte alls delta. I de grupperna hade jag däremot flera av hennes vänner och många, många fler barn.  Den verksamheten i sig var en stor verksamheter som engagerade många barn i våra trakter under flera år.  Min tjej hon valde som sagt att inte delta där, hon blev istället en gymnastiktjej.  Jag är glad att hon valde sin grej.  Det märktes så tydligt vad hon tyckte var roligt eller mindre roligt. Det märks nog tydligt på de flesta barn om man som förälder  väljer att se det. 

Vi har nu en tjej i familjen som försöker hitta rätt bland olika aktiviteter. Hon har provat olika saker men inte riktigt fastnat för någonting direkt.  Fast i söndags blev det ändring på det. Vi åkte med henne på basketträning  för första gången och det  verkar verkligen bli hennes grej.  Hon tycker att det är så roligt!  Hon har också sin ridning  som farmor och farfar ombesörjer en gång per vecka också tycker hon att min dans är så rolig när vi väl kör den till skillnad från vad hennes ”storasyster” tyckte då hon var  i samma ålder .⭐️😊

En meningsfull fritid hjälper till och förebygger så mycket. ❤️


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *