Tänk, efter en kort tid när jag umgåtts och träffat Robban och hans barn så insåg jag att det fanns någon på hans sida som jag också kände till. Eller  på hans sida kanske blir lite knepigt att säga, men släktingar till hans två fina barn,  det är det ju.  Det visade  sig att barnens  kusiner har en mamma och en pappa som mina föräldrar också har haft en direkt koppling till.  Jenny, barnens ingifta moster har varit lärarkandidat till min mamma då hon utbildade sig just till lärare, och barnens morbror har haft min pappa som sin klasslärare.  I helgen fick jag veta att det var både som mellanstadielärare och högstadielärare. Detta berättade han i lördags  då vi var hembjudna till dem för att uppvakta ett av barnen som fyllde år.  (Spontant hembjudna ska tilläggas.)  Vi har  kontakt regelbundet Jenny och jag och som alltid då det är något av barnen som fyller  år så försöker vi med att styra till en träff så barnen kan få leka med varandra.  De är ju trots allt kusiner och det är en relation vi försöker att ta till vara på.  Barnen blir så otroligt glada då de träffas! 

Denna gång var vi alltså hemma hos dem och vi blev bjudna på både mat och fika.  Det var  i lördags jag fick veta att barnens morbror haft min pappa i så många år som lärare. Min pappa  har aldrig berättat det för i det fallet då det gäller hans jobb är han oerhört professionell.  Mina föräldrar har däremot alltid hälsat till denna familj när vi ska ses, men då har jag alltid kopplar ihop det till att mamma haft Jenny som lärarkandidat. 

Snacka om att världen är förbaskat liten.  Det tog mig inte så lång tid att förstå att dessa inte naturligt träffades efter min sambos uppbrott ned barnens mamma. Som jag förstod det så har de gjort några försök, men det  har av någon tokig anledning inte fortsatt så.  Ja tills jag kom in bilden. Då blev det en radikal förändring   på många plan och eftersom jag kände denna moster Jenny sedan tidigare så var det ju enkelt för mig att börja samordna lite träffar för kusinerna igen. Jag började bjuda  dem till våra barns kalas, men också  träffar på tex. Leos Lekland har det blivit osv.  Jag har helt tagit  på mig att det är på mitt initiativ och eftersom jag ser hur gott det gör för ”våra” barn så är jag så oerhört glad att jag gjorde det rätt snart när jag kom in i deras liv för över 3 år sedan.

Senast då vi skulle åka iväg till dem för att hälsa på så var 6-åringen så gullig då hon skulle förklara för  2-åringen att vi nu minsann skulle åka för att träffa kusinerna. Hon kom fram till att det inte är Lilla E:s kusiner, men i nästa  mening sa hon direkt: ” – Men lilla gumman,vi kan ju lådsas att det är dina kusiner också. Iallafall den lilla 1-åringen. ”😊 

Ja en lyckad eftermiddag och kväll ute  i Söråker  blev det och barnen  ville inte  åka hem därifrån  ❤️  
Vi har såklart bestämt att vi ska ses snart igen.  Denna gång trots att ingen fyller år. Såklart ska vi ses och framförallt när det finns så roliga kopplingar även  för mig till dessa fina människor. Barnen  har tur som har en så snäll och bra morbror med en sådan superfin familj✨