Såklart har det varit en söndag med en hel del händelser, ja så som det lätt blir då det är många barn i huset. Idag var det dessutom lite extra eftersom  det var kalas på Leos lekland som 8-åringen var bjuden på. Han  kom ut ifrån badrummet efter att ha ordnat en riktigt fin tuppkam mitt på huvudet. Jag frågade om han ville ha hjälp med att spraya  till den och det slutade  med att hans hår  pryddes med både färger och glitter. Alla gånger  tjejerna ska på kalas så fixar jag ju och trixar med deras hår (främst 6-åringen), så det  är ju klart att jag också ska  pyssla om grabben. Han har ju dessutom blivit  så väldigt medveten på ett gulligt vis den senaste tiden.

Imorgon är det Lucia firande för de båda tjejerna, så efter kvällens dusch blev det den vanliga ”småflätor proceduren”.  Idag räknade jag til närmare fyrtio stycken. Hennes hår är fantastiskt men fortfarande säger hon att det är hennes hår som svar  när jag spontant utbrister: ”- Alltså lyckliga dig som har fått pappas fina och tjocka hår” 😂 

Eftersom den lilla har fått lite mer hår och lite längre så inser hon att det går att göra små flätor även på henne. Det blir inte så många, men att få göra precis som storasyster är hela grejen. Tyvärr kommer de att ha sina luciafiranden på varsitt håll och precis samma tid så jag får göra den större klar så mycket det bara går i morgon bitti. Flätorna kan hon ju tom. ha kvar ända tills det är dags. När hon såg sig i spegeln innan hon lade sig verkade hon så nöjd att flätorna kanske inte ens kommer att tas ut.

När jag hämtade grabben från kalaset så sa han bara  spontant att han ville hänga med till förskolan där minsta syster har sitt firande i morgon eftermiddag. Alltså, det gjorde mig så glad.  Självklart så kommer jag att svänga förbi skolan för att hämta upp honom. Det är våran minstas första Luciafirande eftersom vi var bortresta  förra året och eftersom min sambo är med sin större tjej så är det ju riktigt roligt att jag får sällskap av 8-åringen. Någonting jag inte helt tog för givet❤️


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *