Hur kan man bete  sig oförskämt och dåligt mot andra människor som faktist försöker på sitt sätt förmedla det de tror på och försöker att efterleva?  Jag följer själv inte några direkta sidor, jag har heller inga direkta förebilder förutom min mor och min far, men jag ger mig själv heller inga som helst befogenheter till att trycka ner, tracka ner eller öppet hänga ut någon som säger eller står för någonting som inte passar mig.  Alltså, så bör man väl tänka?  Framförallt om man råkar vara en vuxen människa. Plötsligt så bär vi ju inte ansvaret enbart  för oss själva om det är så, nej då har vi ju plötsligt en hel del unga människor som vi i någon form då direkt  bär ansvaret för. Ännumer att tänka på blir det såklart(!) om man har egna barn!  Nej usch och fy för elaka människor.  De måste ha genomlidit  så  vidriga saker i sina liv att de anser sig ha rätten till att klanka ner och bete sig vidervärdigt  mot andra människor som de kanske inre ens känner, men för fullt stalkar och följer. I normala fall brukar jag reagera på skärmdumpar som skickas till mig  och som är direkt riktade till mig, men denna gång ikväll blev ett undantag. Jag  blev så ordentligt  tagen av någonting som skickades till mig föreställande för mig helt okänd människa.  Blondin Bella har en blogg och någon FB sida som tydligen både får massor med ris och ros. Öppet kritiseras hon tydligen på alla möjliga och omöjliga vis. Det jag läste  ikväll, ja det jag fick skickat till mig på skärmdumpar var så  henskt. Jag känner inte henne, men det jag läste , ja det anstötande och direkt opassande som öppet och direkt  riktades till henne i kommentarsfälten under hennes inlägg, alltså.. Jag läste  allting om och om igen och frågade mig själv rätt direkt sorgset: ” – Är detta verkligen påriktigt?”

ibland skäms man så oerhört mycket  och man tror verkligen inte att det är seriöst det man läser! Att det är  krig i världen blir plötsligt inte så ofattbart och så  konstigt när det ser ut som det gör i sociala medier. När ska vuxna människor börja ta ansvar för vad de säger och för  vad de åstakommer och utför  själva innan de kritiserar och pekar med hela den fördömande handen mot andra?  När ska människor våga möta sin egna spegelbild istället för att välja att frontalkrocka med  allt och alla andra. Många oskyldiga människor blir drabbade och det är verkligen inte på något vis OK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *