Jag känner att jag måste göra det hela lite mer klart och tydligt. Det har tydligen skett lite tråkiga missuppfattningar. Jag har INTE blivit utsatt för något hot med pistol riktat mot mig och jag har heller inte blivit rånad. Nej, det är vad de på Shellpunkten här i Haga blivit utsatt för. Detta stod det om i de lokala tidningarna för ca. en månad sedan  (se exempel på tidningsartikel nedan) .  Jag var iväg för att köpa tidningen där min annons angående Frantidsgalan fanns med sent i torsdagskväll och då pratade jag med personen som jobbade den kvällen genom en lucka. . Vi pratade bla. om att det är ju inte det värsta att det blev en massa kontanter stulna under det där rånet (nog för att det också är hemskt), nej det värsta är ju hur illa det verkligen blir för personer som blir utsatta.  Tjejen som  drabbades (alltså tjejen som jobbade på macken,  ja hon som blev utsatt för detta hemska då en pistol riktades mot henne)  har fortfarande svårt att gå in på sin arbetsplats. 

Jag jämförde detta med hur jag fortfarande mår efter den traumatiska händelsen jag var med om i början av sommaren, mitt på ljusa dagen och med massor av människor överallt . Förföljelsen startade där mitt i allt på Storgatan. Jag vet ju hur fruktansvärt jobbigt jag har haft det med den incidenten och hur jag fortfarande jobbar på att hantera det som hände den måndagen mitt på dagen.  Detta UTAN någon pistol inblandad.  Jag försökte skapa någon slags förståelse över hur tjejen som blivit hotad med pistol mår när jag vet hur jag själv har det. Mot mig var det alltså INGEN pistol riktad, det räckte tillräckligt och nog med det som drabbade mig och för att rubba min trygghet. 

Här nedan är det alltså läsning om det som hände en person som arbetar på en bensinmack/butik.  Den personen, det var alltså INTE jag och det har jag heller aldrig påstått.  Jag har bara gjort ett försök till att sätta mig in i den tjejens situation genom att reflektera över det jobbiga som drabbade mig tidigare i somras.


Strax efter klockan 23 på torsdagskvällen larmades polis till Shell Punkten på Hagavägen i Sundsvall.

En maskerad rånare ska ha tvingat till sig kontanter genom att hota personal med ett pistolliknande föremål. Hur gärningsmannen sedan försvann är oklart.
Lokalen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen sökte i området med hund. Dock utan att påträffa någon gärningsman.
Signalement på gärningsmannen lyder: Man, cirka 180 cm lång, svartklädd, svarta handskar, vit rånarluva, svart/vit schackrutig New Yorker-kasse med röd text, pratade svenska
utan brytning.

Polisen är mycket intresserade av allmänhetens eventuella iakttagelser. Dels om någon har sett en person som stämmer överens med signalementet och dels iakttagelser av personer och/eller fordon i området runt Shell Punkten vid den aktuella tidpunkten.
En förundersökning angående grovt rån är inledd.