Jag kan verkligen inte förstå hur mycket jag än försöker. Det är ett tänkvärt och sorgligt reportage som jag tog del av    Det är väldigt många som har begått brott och fler och fler verkar det bli om man ska tolka detta rätt. I repotaget som jag läste för ett par dagar sedan handlade det om frivården.  Det stod  i sista stycket att det är andelen personer med missbruksproblem som ökar och återfaller mest. Allt fler har även psykiska och/eller neuropsykiatiska problem. Sorgligt men så sant.

För en sorglig läsning, det ät just precis vad det är I detta reportage som jag nu har bifogst här nedan så handlar det väldigt mycket om de som blir drabbade runt omkring, ja de som tex. direkt blir offer och kanske helt ofrivillig måltavla för tex. personer med psykisk ohälsa eller med missbruk. Kombinationen och mixen är ju heller inte helt omöjlig eller ovanlig och då kan de som drabbas få det ännu svårare.  När den här  ”tickande bomb”  känslan kommer smygande för att bara växa sig större och större  så är det ju oerhört viktigt att de drabbade får det stöd som behövs. Det är fantastiskt att denna hjälp finns men samtidugt också så väldigt sorgligt att ett sådant bistånd ska behövas. Vad är det för värld vi lever i undrar jag många gånger. Sjukt och obehagligt, som en oerhört dålig film, ja det är vad det stundtals just är!  Mer och mer faktist. Jag talar om livet, om mitt sätt att se på det, om minverklighet! Att det dessutom verkar vara någonting som håller i sig, suck, vad mer finns att säga?  Tänk också så många barn som  är inblandade och blir indirekt drabbade. Barn som söker förklaringar på hur det egentligen står till med sin förälder eller sina föräldrar.  Tidigsre år tänkte jag alltid på det när jag läste om det, eller i de stunder  som  jag jobbade extra hårt med Framtidsgalan, men numer sedan drygt tre år tillbaka så funderar och tänker jag på det nästan  alltid 😔

   http://www.st.nu/blaljus/brott/karin-stottar-brottsoffren-det-handlar-om-att-vara-medmanniska

2 kommentarer på “Tänkvärt och viktigt”

  1. Oj oj Annelie du /ni gör det så bra! Att ni ska behöva leva i rädsla osv pga en annan människas sjuka tillstånd. Det verkar inte finnas ett stopp på misären och barnen skall hållas långt ifrån den i dag väldigt sjuka/farliga person. Jag har själv glidit/missbrukat(drogfri sen 2 år tillbaks) och har problem med depression osv men för allt i världen skulle jag aldrig göra som denna mot mina barn eller min familj framför allt inte hänga ut personen som tar hand om/kommer alltid att ta hand om mina barn på de vidriga sätt hon gör. Tänk om denne person förstod vad tacksamhet och ödmjukhet innebar. Du är viktig, för hela familjen!

Kommentarer är stängda.