Jag blir så irriterad när jag ser dessa rökförbudsskyltar  uppsatta lite här och lite där. Det är väl en självklarhet att man inte röker i närheten av platser där barn och ungdomar vistas?  Det är väl en självklarhet att man inte röker  i närheten av någon annan levande varelse överhuvudtaget någonsin kan jag ju tycka.  Antingen har skyltarna kommit upp lite här och lite där nu, eller så är det någonting jag går och tänker mycket på och därför ser jag dem lite extra mycket nu. När vi var utomlands för en tid sedan och vistades på en stor anläggning helt anpassad för  barnfamiljer fanns det rökförbudsskyltar  tom. utanför hissarna. Att skyltarna fanns uppsatta där, betydde det alltså att någon kommit på att röka i hissen?? Kan det verkligen vara möjligt?? Jag har svårt att förstå den här hela grejen med rökning. ALLA vet ju hur farligt det är.  Fast det spelar ju ingen roll hur mycket man säger det, ”problemet” uppstå uppenbarligen. . Fast då undrar jag hur MAN som rökare tänker angående sin omvärld. ALLA vet ju hur farligt det är med passiv rökning. Att utsätta barn som man kanske tom. har en anknytning till. Tänder  en cigg medan  de leker där i närheten, det är för mig helt obegripligt och inte alls OK. 

  Denna skylt utanför ett gymnasie

 Denna skylt utanför flickornas förskola 

En tanke på “En självklarhet!”

  1. Du ska bara veta hur många gravida mammor som faktiskt fortsätter att röka även när de bär på det mest fantastiska, man skulle väll aldrig komma på tanken att blåsa ut rök rätt i ansiktet på en bebis heller. // kram Ullis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *