Nu är det på det viset att jag är allergisk mot cigarettrök.Så pass att jag dessvärre får allergiska reaktioner om jag kommer i närheten av en rökare eller någon som varit i närheten av en rökare och på så vis blivit ”smittad” av det illaluktande giftet som finns då sätter sig i både kläder och hår.

Det har hänt rätt många gånger att tex. barnen kommit hem efter att de varit i sällskap av rökare. Det har direkt resulterat i en allergisk reaktion i form av svullna ögon, påverkade luftvägar och ett rött och ordentligt kliande ansikte för min del. 

(Nej,tyvärr ingen överdrift)

Detta vet barnen, svårt att dölja så de har direkt gått med sina kläder till tvättmaskinen och till duschen. För tillfället händer det inte så ofta för de träffar inte rökande vuxna just nu så mycket. Jag har riktigt jobbigt med detta och ärligt så stör jag mig vansinnigt mycket på de som väljer att röka också. Jag kan inte hjälpa det, men det är tyvärr jobbigt att ha detta allergiska handikapp och det är svårt att undvika eftersom man stöter på dessa rökare lite här och lite där. Ibland precis utanför entre’er där man tom. placerat ut kärlen för fimpar. Blåser det bara lite åt fel håll och röken träffar mig så är det kört för min del.  Den allergiska proceduren är direkt igång😁
Jag önskar att rökare istället skulle väljer att snusa för då är det ju bara de själva som drabbas av detta skit. Nu är ju jag vuxen och kan verkligen uttrycka mitt missnöje kring detta.

Våra barn då? De som blir utsatta för passiv rökning? Eller de foster som drabbas av en rökande mamma som fullkomligt skiter i att ta reda på konsekvenser av passiv rökning för ett oskyldigt stackars ofött barn? Jag blir så otroligt frustrerad, arg, förbannad och bara tanken på detta skit framkallar nästan en allergisk reaktion.😳

Om nu mamman är så fruktansvärt dum, vad gör sambon eller andra i detta oskyldiga och ofödda barns närhet? Det kan inte vara på det viset att man INTE vet att det är helt galet och riktigt fel att röka som gravid iallafall.

Vi lever ju i ett väldigt upplyst samhälle. Det finns hur många artiklar som helst som beskriver rätt enkelt hur farligt det är att utsätta fostret för allt gift rökning för med sig om man nu är så dum och VÄLJER att röka under sin graviditet.

 Jag kan för mitt liv ALDRIG förstå detta! Jag har själv aldrig sett en gravid kvinna röka, men skulle jag göra det så skulle jag givetvis ifrågasätta hur hon tänker!

Jag tittar ofta på min Lillan och är tacksam över de sunda värderingar min mamma och pappa uppfostrade mig med som liten. Värderingar som jag starkt står fast vid och inte alls har svårt att argumentera kring nu som vuxen ❤️

Särskilt inte då det är barn inblandade!  

  

En tanke på “Blä för cigaretter ”

  1. Jag håller fullständigt med dig i detta Annelie.
    Jag väntar ju själv mitt 6:e barn och jag har sådana problem med att ens gå förbi rökare för jag blir så förbannad att de står precis utan för entren på tex Birsta.. Jag går omvägar för att slippa detta. Jag hade själv en kompis som rökte när hon var gravid å jag ifrågasatte henne, fick till svar att hennes mamma hade rökt när hon låg i magen å de va minsann inget fel på henne. Då brast de för mig och jag dumförklarade henne som dumförklarade alla forskningar m.m. jag kan inte tänka att man inte tänker på de lilla knyte man har i magen.
    Jag har snusat men inte när jag varit gravid el ammat. jag skulle aldrig kunna ha de på mitt samvete. Det är ju så att jag kan knappt ta en ”alkoholfri” öl till maten för jag ser att de står 0,05%. Då låter ja hellre bli hela graviditeten å amningen tills den dagen jag kan ta ett glas öl om jag nu känner för det.. (som inte ha blivit av på nästan 10 år ) men jag saknar de inte heller. Jag känner att min kropp mår bättre utan dessa gifter.

    Men som du säger de som röker tänker inte ett dugg på de som är allergisk. Att de finns faktiskt de som har de problemen som du har. Och jag tycker det är så respektlöst. Helst av allt önskade jag att de förbjöd att man fick röka vid ingångar på olika ställen för att minska att man ska behöva gå förbi dessa.

Kommentarer är stängda.