Så är midsommarhelgen  över. Ännu  en fin svensk högtidshelg som många svenskar förstör pga. att det blir lite väl mycket av  de alkoholhaltiga dryckerna. Jag blir lika chockad varje gång och frågan jag ALLTID ställer mig är:  ”Vad motiverar vuxna till att dricka öl,vin eller sprit i sällskap med sina och andras mindre barn? Helt absurt och sjukt i min värld som inte alls består  av Ramlösa och CocaCola jämt, men ALLTID då jag är i sällskap med mina och andras barn. Det är väl på gott och ont att jag är uppvuxen på så vis, för det är ju tyvärr inte så vanligt att det ser ut  så som jag  är fostrad. Jag  blir alltid både chockad och illa berörd när jag stöter på vuxna som dricker alkohol i barnens sällskap,   men så mår jag  också alltid som bäst när jag firar våra svenska högtider tillsammans med mina föräldrar,barnens mormor och morfar. Det känns tryggt med lika grundvärderingar på något  vis. Jag har ALDRIG  druckit alkohol i mina barns närvaro, det har aldrig mina föräldrar heller gjort och det känns därför som en självklarhet för mig . Förra året vid ett tillfälle använde jag ett vinglas när jag serverade mig själv någon juice. Min stora tjej (då 17 år) var snabb att säga: ” mamma, dricker du vin?        Det brukar väl inte du göra?”  Nej, som sagt det gör jag inte och har aldrig gjort i deras sällskap. Därav såklart frågan och reaktionen från henne.

Denna midsommar 2015  firade vi på mitt vis och tillsammans med mina föräldrar. Ja så som jag minns midsomrarna  som liten. Ösjön utanför Härnösand är för mig en magisk plats och därifrån  har jag  många fina minnen🌟 

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *