Ibland är det svårt att sova. När det är mycket som pågår i livet stänger jag av under dagen. Jag bestämmer  mig helt enkelt för att fokusera på mitt roliga arbete  som jag tack och lov har möjligheten att gå till varje dag. Visst, drömmen hade såklart varit att få fortsätta att vara hemma med min baby  (snart 1 år), men frågan är om det varit bra för mig med tanke på hur tufft det verkligen är just nu och vilken otrolig stress och press vi faktist lever under för tillfället.

 Jag lämnar ut mig rätt rejält nu, men det gör jag av anledning att det med stor sannolikhet finns fler som känner igen situationen. Kanske har några genomgått en vårdnadstvist, kanske är det något pågående just här och nu, eller som i vårat fall, en tvist som börjar gå mot ett beslut och därav ett bättre slut.  Det handlar inte direkt om mig, men tillräckligt nära för att påverkas. Det rör min sambo och hans två små fina barn. En vårdnadstvist han är initiativtagare till och som  drog igång ordentligt i oktober förra året. Att bli totalgrandskad på olika vis i form av hembesök, intervjuer m.m är inte det värsta. Det  pga. att det såklart inte finns något att dölja och inga tidigare osanningar från vårat håll som blir svåra att stå upp för  då granskningsluppen kommer fram.  När det gäller barnen och när fokus just är barnens bästa känns det som om man skulle kunna gå igenom mycket och faktist mer därtill. Det som påverkar mig, det som gör att det är svårt att komma till ro om kvällen/natten just nu är när tankarna kring själva utredningen som ska bli en offentlig handling. Både bra och dåligt. Det finns så otroligt många medberoende personer runt omkring en missbrukarproblematik, såklart måste det medföra  en ordentlig chock för de här människorna att läsa det de tidigare alltid slagit ifrån sig.  En beklämmande historia som beskriver en person på ett så tragiskt vis. En sådan läsning lämnar inte någon oberörd för då vore man omänsklig. Fast så länge det finns små barn inblandade och det finns friska människor runt om så krävs det av dem att ta fram sin förmåga att agera. En stor önskan just nu är att detta får ett slut snart. Det håller inte i längden att vara sömnlös om nätterna eller drömma märkliga saker så länge till. Fast jag försöker att fylla på mina energidepåer på alla vis jag kommer på så är sömnen en av den viktigaste källorna till ork och kraft.