Wow..vet inte riktigt vad jag ska säga eller skriva. Är med om en sådan totslförvandling i mitt liv just nu att en Bubbla som jag tom. blir helt mållös. Nyper mig i armen och förstår att denna mer för mig liknande film ser jag inte bara på, nej jag är verkligen på riktigt med i den.
Så stolt och så otroligt glad. Äntlligen får jag påriktigt utlopp för allt jag kämpar för och står för genom mina projekt. Äntligen får jag påriktigt känna en viss stolthet för min präktighet.
Att säga vad man menar och mena vad man säger…
att barn/ungdomar gör som vi vuxna gör och inte som vi säger kan ju inte ha undgått någon.
Respekt är något man förtjänar, inte får sådär utan anledning och i min värld startar det hos oss själva. Såklart vi måste få hjälp till att lära oss med de ”rätta” verktygen som naturligtvis är olika beroende på vem vi är och vart vi kommer ifrån.
För att skaps trygghet så måste det finnas enkla regler. Inte svårt att förstå om det finns en lika filosofi som flera ställer sig bakom.
Det finns en viss andemening med orden:
”som man vill bli behandlad själv ska man behandla andra”. Det handlar ju i allra högsta grad om respekt för både sig själv och sina medmänniskor.

Tänk att någon på en veckas tid lyckats snappa upp mig och vad jag står för och dessutom vill att jag ska ingå i ett lika tänkande team.
Yes!!!ÄNTLIGEN!
Så stolt och så otroligt glad.
Har from. idag ca. 70 nya arbetskollegor i Sundsvall och en massa fler runt om på skolor i Sverige.
Drygt 15.000 barn/ungdomar att verka för och 700 av dom som jag får möta varje dag varje vecka
”in real life” i olika samanhang.
Ja, det är för mig ett drömjobb!
Såklart massor att nu sätta mig in i. Ett system och en ordning och reda jag redan nu känner är på riktigt, inte bara på print fint beskrivet som man rätt ofta annars stöter på.

Idag har jag tillsammans med andra helt nya medarbetare varit i Stockholm och träffat ytterligare nya från andra skolor runt om i Sverige..
En ordentlig mix av nationaliteter.  I början var jag mest tyst och koncentrerade mig på att inse att jag faktist förstår engelska riktigt bra, men nu precis innan hemresan vid order av mat chockade jag mig själv ordentligt. Under dagen som gått har jag vågat prata mer och mer. Det är ju nästan galet overkligt, för när jag och en Australiensk kollega skulle beställa mat på centralstationen så gjorde jag ordern på hjälplig engelska och innan vi lämnade stället tackade  min nye vän på svenska och jag fortsätter min engelska match med ett thank you:-) . Jo vi var i Stockholm (hihi)
Vad håller på att hända??
En sak är säker, jag gilllar denna film massor.
I morgon får jag träffa alla på skolan. Längtar speciellt mycket efter Victoria(gymnastiklärare)..
Ska ge henne den största varmaste kramen. Ett första intryck är så viktigt och hon var den första personen jag mötte för drygt en vecka sedan.  Vi hade ett möte i ca. fyra timmar. Efter det mötet har hon peppat mig, skickat uppmuntrande meddelanden. För mig har hon blivit en sån person jag  tror att jag är för många i min omgivning.
Längtar till mitt nya jobb i morgon, så mycket jag redan nu vill starta igång…

image

image

image

image

image

En tanke på “Like a movie…”

  1. Good blog post, nice efforts. It codlun’t appear to have been penned any better. Reading this article piece of writing reminds me about my old boss! He usually kept babbling about this. I will email this post to him. Pretty confident he will probably have a high-quality read. Appreciate your posting!

Kommentarer är stängda.