Ja nu är det bara att hänga med och försöka förstå att liten blir stor.
Tänkte väldigt mycket när jag för en tid sedan satt i kyrkan tillsammans med en av Ebbas bättre vänner. Vi väntade på tåget av konfirmander som skulle komma in efter kyrkklockringningen. Känns inte alls som det var länge sedan jag själv stod där och nu var det alltså min lilla tjejs tur.
Såg precis lika ut som mig, sånär som håret. På min tid var det vingar på sidorna som gällde :-).
Fast det här med att vara småväxt  o bära kåpa i modell tältvarning var inte kul minns  jag. Skrattade lite innombords när Ebba bytte skor på parkeringen utanför jyrkän  till ett par med högre klack. Det var ju precis vad jag också gjorde för x-antal år sedan.
Så är det också dags för moppe, eller i Ebbas fall moppebil. Här kan jag på något sätt inte alls förlika mig. På min tid var det inte många av mina tjejkompisar som hade moppesug. Tycker det är kul att det är annorlunda på den fronten nu, bra också att det krävs lite förkunskaper innan dom hejvilt  får kasta sig ut i trafiken. Viktigt bara att komma ihåg när man ska köra upp på bilskolan, inte blanda ihop datumen så man prickar på helt fel dag (fniss)
Många gånger  när vi sitter i bilen och åker långsamt av någon anledning säger min Ebba till mig:
– mamma, snart är det jag som är den där bromsen i trafiken.
Hjälp, både skrämmande o främmande tanke. Min lilla tjej. Snart får man sig alltså en åktur i moppebil?!

image

image

image

image

image

En tanke på “Större än jag vill förstå..”

Kommentarer är stängda.