Ja så har det varit Dundermarknad färdigt. Helt klart ett super roligt  typ av event i dagar tre med massor av besökare.
Hoppas jag får komma tillbaka nästa år och ha någon form av barnaktivitet. Finns så mycket mer jag skulle kunna göra för den målgruppen nu när jag vet hur det hela ser ut på riktigt.
Stort och bra område med massor av fria ytor att flippa lös på. Skulle kunna göra lite liknande upplägg som jag tidigare gjort på mina Framtidsgala familjedagar. 🙂

Det här med glasskiosken blev en rolig historia, trivdes i rollen som glassgumma också fyllde den ju helt klart ett till syfte. Hade något att pyssla på med när Johan var upptagen med annat. Det är ju lite så när man kommer från en annan stad, man har inte hunnit få så många nya vänner ännu.
Det här med att toksupa på festivaler i dagar tre har aldrig varit min grej, att dessutom som  tyvärr många gör kopplar i hop det med vatten är riktigt trisst tycker jag. Nu menar jag fylla på båtar, vattenleksaker som vattenskotrar osv. Dessutom i många fall utan flytvästar.
Tufft?? Nej rätt sorgligt faktist . 🙁 Vet inte hur många frågor jag fick om just drickaförsäljning på storpack i min lilla stuga. Det skulle blandas groggar nere  på sjön.
Så för mig fyllde alltså glasskiosken  sitt syfte, ett bra tillhåll för en icke festivalsupande landkrabba. Även om jag sjäv aldrig skulle dricka när jag är på båt och på varten så väljer jag också bort att se på när andra gör det. Att jag druckit ett glas vin elle ett par cider i syfte att bara mysa, se på solnedgången i trevligt sällskap, visst det har jag gjort, men att vattensporta vila en stund med alkohol, sporta igen o fylla på med lite till..
nej det är främmande i min värld och jag tror  inte det har med min ålder att göra, nej det har aldrig någonsin förekommit för mig o de jag umgås med. Trisst  att det ska behöva hända tråkiga olyckor för att få folk att tänka till. I helgen var det en drunkningsolycka, en kille som skulle simma över till en ö. Jag vet inte säkert om det var alkohol med i bilden, men om det var det så har defenetivt hans vänner som var med lärt sig något. Fy så tragiskt, tänker på pojkens nära och kära.

Det första jag lade märke till när jag flyttade in i min stuga i torsdags var en rätt stor skylt som var placerad på en av sidoväggarna..
Jordemors Sommarbutik.
Vi har ju haft ett samarbete under längre tid men inte träffats eller talats vid på länge, så det blev en trevlig slump.
Butiken ligger ju perfekt där på Hembygdsgården. Jag smög in och tjuvlyssnade lite när Åse pratade med några av kunderna och hon var dig lik. Samma äkta gnista som jag minns att jag fastnade för när jag tillsammans med Happiness valde att göra saker i hop med henne.
En riktig genuin
konstnär/hantverkare och alla serier verkar ha sin alldeles egna speciella story.
Har ni vägarna förbi Strömsund så bara måste ni besöka  Hembygdsgården  med fin keramik i sommarbutik 🙂

image

image

image

image

image

image

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *