Julen har inte riktigt varit som den brukar. Men så är det väl i och för sig ALLTID de år man INTE har barnen som ”varannanvecka” förälder,  som det dessutom också just var i år!  Skriver DESSUTOM,  just för att det varit så mycket mer som inte varit som det borde vara och brukar vara denna jul, detta år..
Har jobbat väldigt intensivt o rätt mycket med massor av olika saker, insåg någon dag innan jul trots feber o allergi..om inte jag åker iväg så blir jag verkligen själv på julafton. Inte för att ensamheten direkt är jobbig eller skrämmer mig, den söker jag nämligen allt mer och ofta i och med att jag rätt intensivt möter olika människor i de olika projekt jag aktivt engagerar mig i. Fast just ensam på självaste julafton?? Utan barn,mina föräldrar hos min bror med familj på rätt långt avstånd..nej, jag kände inte för det! Drog rätt snabbt beslutet till Stockholm..bort från snön som i och för sig precis då på morgonen när jag reste började regna bort. Fram kom jag till ett grönt och mer vårlikt  Stockholm..
Åkte ifrån julkänslan och den hann inte riktigt komma i kapp mig, har varit rätt intensivt, inte riktigt ” hunnit med” eller kanske velat stanna upp riktigt..
Så nu väl hemma och  tillbaka. Tåget tuffade in på Centralen-S.vall i precis rätt tid, tom. fem minuter innan angiven tid 🙂
Smidigt o snabbt hemma med skjuts från väldigt trevlig taxichafför..
In med grejerna, på
Med täckbyxor sköna skor och såklart  FlexBert(reflexvästen ni vet)
Lång stärkande o lite halkig prommis, hann gå min gata fram så hände det..det började ”toksnöa”!!
Stannade upp, ja i tanken inte i promenadtempot och tillät mig bara fyllas av härlig skön och frisk luft, gapade och smakade på snöflingorna..precis som jag alltid gjorde som liten tjej!!
Så skönt. Så fort jag kom hem så gjorde jag det äntligen,  det jag kanske saknat men kanske inte i stunden riktigt klarat, kan hända att  den rätta känslan och och det rätta  ögonblicket  inte infu nnit sig påriktigt tidigare. Tände några ljus med mig själv i min nu härliga ensamhet och mina tankar fanns enbart hos underbaraste vackra Lilla Farmor för en lång, lång stund…
Min Farmor som för första julen ser det hela från ett nytt och annat perspektiv vill jag tro och hoppas!
Du finns i mina tankar, känner ett fint och skönt lugn nu min fina och vackra Ängel!  Julen har infunnit sig och är nu lugnt påväg att dra bort..
Vill passa på att tacka livet, ja allt det verkligen påminner om. Känner en ödmjukhet, glädje och största RESPEKT!
Glad att jag är jag och får uppleva just allt jag får! Var dag, var timme var minut är verkligen en gåva!
Vi ska vara rädda om varandra medan vi har varandra!

20111228-221510.jpg