Att ha uppbackning och hjälp på nära håll, personer som man kan lita på i ALLA lägen,som innfinner sig i mindre akuta vanliga vardagliga situationer som tex. att hämta ett av barnen när fritidsaktiviteterna slutar samtidigt men på helt olika platser, när lilla mamma (jag) börjar samtidigt på morgonen som skolan startar fast då på olika platser en bra bit i från varandra, eller den herliga tisdag kvällen-Söråkers 90 minuters träning. Varannan vecka när jag har barnen är jag mer än mest beroende av hjälp med skjutsar från deras hockey o gympa som slutar innan jag har kört färdigt denna veckovis återkommande vardagkväll. Har varit i Söråker i fyra terminer nu, och det hade aldrig fungerat utan denna uppbackning av mor och far.
Jag vet med mig själv att jag är duktig på att uppskatta dom, säger det ofta men det går aldrig att säga vänliga ord för mycket anser jag. Mamma o Pappa, ni är verkligen fantastiska för mig och barnen..
märker det såklart nu när ni åkt och jag står här i en mycket ”fånig” vardagssituation. Min bil som ska ner till Toyota för avstripning…
HappinessChristmas är nu över, ja alltså showkonceptet HappinessChristmas.
Är glad att ni åkte till min bror med fin familj i onsdags…önskar faktist lite att jag också var med där just nu. Fast vi hade ju verkligen mysigt innan ni åkte, fick ju lite julstämning tisdag kväll innan mina barn åkte till sin pappa! Saknar mer känslan kanske att verkligen få vara med sina närmaste och i stunden visa att man tycker om varandra, uppskattar varandra vi alla. Mycket kanske för att det är lite annorlunda jul nu när finaste farmor för första julen inte finns med oss. För mig är Farmor och Brunne(Kramfors) förenat med jul! De här härliga stora släktträffarna juletid i hennes hemtrevliga och varma kök..hennes glada stämma med den alltid återkommande frasen varje år: men hörrni var inte rädd att ta för er, maten har vi, välkommen till ett dukat bord osv.. Alltid krabbomelett(!!) serverades för min brors skull 🙂 Nog var det dukat allt, farmor var den största o finaste matmamman man kan hitta. Hon skulle lätt matcha de här damerna i ÅretRunt dom ibland juletid gör repotage om..jo tidningarna ÅretRunt och Svensk Damtidning är jag uppvuxen med, dom fanns precis ÖVERALLT i farmors hus!! Hon har lärt mig att julen det är en fin samlingspunkt för familjen! Ja men nu när hon inte längre finns kanske man ska göra något helt annat i morgon julafton, ja åtminstone så här första året utan henne.
Hmmm…får klura på det under dagen som går! Nu på med täckbyxor o storjacka, varm mössa o handskar! Mot Toyota Center. Sån tur att jag har två friska ben och älskar frisk Norrlandsluft, för nu drar jag i väg och lämnar bilen och tar en stärkande och uppfriskande prommis hem igen:)
Bestämmer mig under vägen hur jag ska möta självaste Julafton o tillhörande dagar därefter..

20111223-093210.jpg

20111223-093251.jpg