Närvaro och ett kärleksfullt klimat är ett par av många viktiga och grundläggande komponenter för att hjälpa barn till att utvecklas för att bli harmoniska och trygga individer. Om jag ser tillbaka till min barndom då är det nog det jag minns som det allra bästa hemma i mitt hem. Mina vuxna omkring mig bråkade aldrig inför oss barn, de kallade aldrig varandra för dåliga och nervärderande saker eller höjde rösten åt varandra. Jag tror inte att jag ens behöver skriva att mina föräldrar drack aldrig alkohol i min och min brors närvaro och cigarretter, nej sådan passiv rökning utsattes vi aldrig för och några cigarretter har jag aldrig delat (!) tillsammans med någon av mina föräldrar för jag har aldrig ens testat ett endaste bloss någonsin. Mina föräldrar rökte för den delen inte heller.
Dessvärre är det långt ifrån alla som får med sig fina och viktiga förutsättningar. Vi måste våga se och vi måste hjälpas åt att ta ansvar. Det är därför vår skyldighet att se och att agera innan det spårar ut totalt.
Det handlar om våran framtid ❤️

Så fort jag ser dessa inlägg från kommunen (se skärmdump nedan) så delar jag dem. Barn har inte valt sin situation därför måste vi stå upp för deras bästa i alla lägen.