Som egen företagare blev jag alltid matad med meningen: ”-Det tar ca. 3-4 år innan verksamheten visar sitt rätta jag.” Med det tänker jag att det tar sin tid att bygga upp saker och ting men också för att ärligt se om det är någonting bra eller dåligt, någonting att satsa vidare på eller ej. Denna mening kommer till mig lite nu och då, framförallt då jag bygger verksamheter och projekt allt eftersom mina idéer kommer till mig..
”Tillsammans på stan” är ett så bra exempel på att detta fenomen stämmer. Jag har nu kämpat på med det projektet i det närmaste 4 år. Min utvärdering säger mig att det behövts den här tiden innan en sann prognos ens kan ställas, och nog har det blivit bra ⭐️🙏
Tack alla som tror på det jag så starkt brinner för, nämligen att skapa trygghet och att finnas på ett bra vis för våra unga.
Efter fyra år kan det också vara dags för en liten vidareutveckling. Sagt och gjort och som vanligt då jag drar igång mina projekt så föds det utifrån händelser nära mig eller ifrån min egen vardag/mitt liv. I sommar då jag var ledig och korsade Navet lite snabbt stannade jag plötsligt till både i steget och i tanken. Jag var sommarledig men när jag tittade mig omkring så såg jag en hel del människor som inte alls var lediga. Människor som finns och lever 24/7 där det passar(eller egentligen inte passar) och kanske ofta ute. Visst, alla har i grunden ett val och jag brottas hårt med vad jag känner i de här frågorna av diverse personliga och tuffa upplevelser, men där och då i stunden kände jag så väldigt starkt för dessa människor. De checkar aldrig ut från sin säkerligen tuffa vardag, de tar aldrig en välbehövlig paus och semester finns nog heller inte att prata om.
Så sagt och gjort. Tanke har nu blivit handling.👊🏻
Tack vare min chef som var en av de första att få ta emot mina reflektioner från denna för mig lediga dag så har vi nu varje fredag med oss både extra kaffe och hemmabakat bröd. Alla oavsett vem tycker jag är värd en god fredagsfika.
Det är viktigt att skapa förståelse för varandra. Så numer får vi låna home make salen på skolan under tisdagar efter den normala skoldagens slut och de barn som går på JuniorClub har möjligheten att få baka(tack Ms.Hall). Jag inhandlat ingredienser med stöd från min skola och bästa Ms. Styf bakar tillsammans med de barn som vill. (och gissa att de vill😍) såklart får barnen en noga genomgång på varför vi gör detta och för vilka.
Tillsammans gör vi skillnad och ibland behövde vi skapa lite positivt kaos för att påminna oss om hur världen ser ut både på nära håll och på långt håll. ❤️