Idag men för ett år sedan:

”Efter att ha levererat vatten sent ikväll så fick jag med mig min vän Cissi på en spontan och snabb kvällspromenad till hamnen och genom vår vackra stad innan jag skulle bege mig hemöver. Snabb runda tänkte jag, här sitter jag nu strax efter 01.00 på natten och hemkommen för inte allt för länge seden! En rätt lång stund har jag suttit som sällskap till en alldeles för berusad kvinna i väntan på att ambulansen som vi ringt till platsen skulle komma. Jag och min vän Cissi, ja vi två som hade tänkt oss en spontan och snabb promenad!
Vi rundade hörnet till en av gatorna parallellt med Storgatan och plötsligt låg där en kvinna i fosterställning på den stenbeklädda trottoaren. Självklart går man bara inte förbi och vidare, självklart går man direkt ner på knä framför personen som bara ligger där för att försöka få koll på vad som hänt. Min vän tänker precis på samma vis som jag och agerar precis på “samma lika” vis och på helt eget bevåg. Det är så skönt att det verkligen är på det viset med henne. Det blir liksom helt naturligt då att sitta där tillsammans med en okänd och mycket berusad kvinna som slagit sitt huvud rätt rejält för att invänta ambulansen.
Min mamma har alltid sagt till mig sedan jag varit ”Lill Liten”-Gå ALDRIG hem ensam vart än du är och det kommer jag att fortsätta att tjata in i mina barns medvetande. Ännu mer efter kvällens incident.
Tänk om vi inte hade kommit precis då när vi kom, vad hade denna kvinna gått för öde till möte istället?
Jag må vara fördomsfull, men det var väldigt många män som dök upp från olika håll, några från stället vi misstänker att hon kommit ifrån och vad vet man! Ja tyvärr så lever vi i en så pass knäpp värld att det inte helt går att undvika lite av de tråkigare tankarna, TYVÄRR.😢
Kvinnans mobil tog jag reda på och gav till henne, den hade hamnat några meter ifrån henne, förmodligen i fallet. Den hade kanske helt varit borta om vi inte hade råkat se den så som vi av en slump gjorde.
Innan ambulansen kom och vi hade lyckats övertalat kvinnan att det är nog bra att hänga med dem till sjukhuset om det är vad de vill (vi hade redan räknat ut att det skulle bli på det viset) så sa vi också till varandra att vi tjejer ska hålla ihop. Vi ska stötta och hjälpa varandra, inte tvärtom. Trots att det berusade tillståndet starkt dominerade så inbillar jag mig att det ”GirlPower peppande” snacket gjorde det lite enklare och inte fullt så jobbigt och pinsamt. För bakom den kraftfulla berusningen så fanns där också en skamsenhet. Den visade sig lite mer tydligt då ambulsnskillarna kom. (Vilket fantastiskt arbete de gör btw.) De fick iallafall tillslut med henne in i ambulansen. Det kändes som en betydligt säkrare transport för henne än någonting annat. Nu blir dessutom huvudet undersökt ordentligt och förhoppningsvis så kommer restrerande tid av av hennes semester bli till någonting bra, den hade ju precis dagen idag startat.
Var rädda om varandra därute! Nu ska jag också göra ett försök till att sova”❤️