Såklart är det så, ja att ett (eller fler foster påverkas om den havande kvinnan tar narkotikaklassade (illegala eller legala) preparat under sin graviditet. Om det dessutom är dagligen så blir sannolikheten såklart större att det blir dåliga effekter. Den som säger någonting annat måste kanske läsa på ett varv till. Dessutom är det sällan i ren form. Det finns en väldigt högt uträknad procent (kan inte siffran exakt) men anmärkningsvärd hög var den iaf. gällande att mödrar som får utskrivna narkotikaklassade preparat sällan ”bara” brukar dem, nej ofta så blir det mer direkt farlig påverkan i kombi med att den gravida kvinnan också röker, kanske smyger ner någon öl eller ett eller flera glas vin eller lever på annat ohälsosamt vis.

Tänk att utsätta andra små liv för detta. Man utsätter alltså små stackars oskyldiga och oskyddade barn till risken att få födas med en abstinens för att man själv inte fixar att bli 100 procent ren. Tänk när barnen blir större, vad säger man till dem då? ”-Jo ni förstår barn att mamma rökte cigaretter varje dag då ni låg i min mage. Ofta blev det en på morgonen och en på kvällen för mamma klarade inte av att sluta med det.” Alltså om ens barn får veta att man gjort så mot dem under väntans tider, hur reagerar man som barn då? Alltså skulle det komma fram att min mamma hade behandlat mig så, ja då vet jag ärligt inte vad jag skulle göra. I ett sådant läge hjälper det iaf. inte att skylla på alla andra i hela världen. I en sådan stund skulle man bara ”fint” få stå där och dela ens barns förakt och oförståelse. !

Jag läser på om detta massor nu. Dels för att det är år 2020 men också för att jag tycker att det är så vidrigt och skrämmande hur en del barn har det redan från den allra första begynnelsen 😌