Igår hamnade jag på en föreläsning rätt spontant och det var ärligt en av de bättre föreläsningarna som jag varit på om jag tänket efter.

Det handlade om nätet och vad våra unga pysslar med de i snitt 2 timmar per dag som de tillbringar just där, framför skärmen. Vi vuxna måste helt enkelt börja hänga med och prata om det som händer och sker dagligen.

Massor, massor med bra info, tips och räd att ta med hem för att tillämpa direkt fick jag.

En bild som fastnade lite x-tra mycket var denna som jag väljer att dela med mig av.

Det är verkligen så skrämmande, men statistiken säger att 80 % av kidsen har upplevt/sett hur vuxna människor beter sig mer eller mindre kränkande mot avdra vuxna på sociala medier. Alltså det förvånar mig inte alls, men det är direkt beklämmande och förfärligt att få denna höga procentsats presenterad för sig. Personligen har jag upplevt det och kan plocka fram hur många exempel som helst. Vuxna människor som ”skriker” ut fula ord och/eller bekräftar genom ”gilla” markeringar eller på eget bevåg skriver ut de mest avskyvärda saker som beskriver människor de tydligt inte gillar särskilt mycket. Människor som inte är värda både det ena äckliga efter det andra.

80 % av våra små, de vi ska vara gott föredöme för och agera goda förebilder för säger alltså att de bevittnat dessa dumheter som vi som sagt ser i våra flöden själva precis varje dag. Det finns liksom ingenting att skylla på. 😌