Att finnas och att vara en god vän betyder inte alltid att man måste umgås och att vara med varandra, det kan vara så mycket enklare än så och framförallt när vardagen känns lite mer än ”fullt upp” med allt vad det innebär.

Fast det kan sällan bli så mycket att jag helt och håller struntar i att bry mig om mina vänner eller någon som flaggar för att den har det jobbigt i min närhet. Ett telefonsamtal, ett sms, en kram eller en hand på axeln med frågan: ”-Hur mår du?” är väl egentligen inte alls för mycket begärt eller särskilt tidskrävande?

Jag märker att det är den grejen, ja själva ”relationsgrejen” som blir den allra jobbigaste då det inträffar tuffa saker i vardagen för mig. Jag har ett alldeles färskt exempel av sådan incident från veckan. Jag väljer att dela med mig och att prata om det, särskilt till mina nära och till de som jag tänker är mina vänner. Att då få det där telefonsamtalet eller smset dagen eller dagarna efter betyder så väldigt mycket istället för att det bara blir tyst.

Eftersom jag själv försöker att finnas och att bry mig om alla mina (och andra med för den delen) särskilt då de flaggar för att de varit med om någonting jobbigt eller mår dåligt är det kanske anledningen till att jag därför (omedvetet) förväntar mig detsamma tillbaka?

Är det anledningen till att jag blir ledsen då jag faktist inser hur verkligheten för mig blir?

Jag vet, jag borde enbart fokusera på de som faktist finns där och försöka tänka bort det som påverkar mig dåligt och gör mig ledsen.

Men det är någonting som jag ärligt har svårt med då jag av egen erfarenhet vet att det inte krävs särskilt mycket att visa medmänsklighet till någon som behöver.

Att både ge och att få i en relation, vilken som helst är viktigt, i alla fall om man frågar mig.

Om alla tänker på att göra de där små, små sakerna för varandra så tror jag att vi skulle förvandla våran tillvaro och värld till någonting vänligare och mycket vackrare.

Det är den lilla handlingen som gör den stora skillnaden⭐️

Att vara snälla med varandra, att bry sig om varandra medan vi finns och har möjligheten till det, om bara den tanken tar fart så är det ett stort första steg till nästa som är handling❤️