Det finns en rekommenderad åldersgräns för användandet av oliks sociala appar och medier av en anledning. Visst, det finns väl egentligen inte någon magiskt åldersgräns som garanterar att folket sköter sig uppåt i åldrar, men skyddet för de små tänker man självklart på då man sätter dessa åldersgränser. OM man nu som förälder ändå tillåter sina små att använda dessa olika sociala medier som förändras och blir nya snart snabbare än vi hinner blinka (viss överdrift) ha då koll och instruera era barn noga om vad det är som gäller!

Det går inte en dag i mitt arbete på skolan då jag INTE jobbar med incidenter ifrån sociala medier. Arbetar man däremot inte med detta i sin normala miljö så är det svårt att veta hur det ser ut just för att utvecklingen rasar i en väldig fart. Men ta er tiden, ta reda på, fråga andra föräldrar hur de tänker och ha dialog med personer som ni tror kan ha koll.

Då era minderåriga barn kommer med den insäljande kommentaren: ”-Alla i min klass har denna app” så kan det kanske vara osanning. Det är inte fel att vara en ifrågasättande och lite ”jobbig” förälder, tvärtom vill jag påstå⭐️

Fråga mig gärna vid funderingar. Det är nämligen viktigt med dialog i den stundtals sjuka värld vi lever i.