Jag har ju minst sagt jobbat hårt för att få till ett viktigt och alldeles nytt arrangemang. I helgen var det äntligen premiär för Clean Sundsvall. Jag har inte sovit många timmar de senaste dagarna. Hårt jobb lönar sig tänker jag och så har jag alltid tänkt. Annars skulle man förmodligen inte hålla på men de var bra surt för en liten stund på söndagens morgon då jag fick samtal från person som sett personer (tyvärr missbrukare) bära ut grejer ur mitt tält. Men trots den i stunden stora besvikelsen som jag kände så taggade jag till och gjorde kanske kväll/natt nr. 2 i Clean Sundsvalls anda ännu bättre. Det blev på en något vis ännu tydligare då något sådant här tråkigt hände. Att fokusera på att göra positiva och boostande saker för våra unga fick en ännu större mening. Jag är rätt säker på att sådana här direkta insatser med fokus unga kan hjälpa till att hjälpa dem att hitta rätt i framtiden. Kanske tom. få dem att avstå ifrån att hamna i skit så som droger i allra högsta grad är. Kanske hjälper det också till läran om att skilja på mitt och ditt. Så trist med alla stölder som många av våra butiker också drabbas av. Visst, det Jan leda till åtal och domar, men vad hjälper det till personer som inte kärt sig skillnaden från grunden? Ja så syniskt resonerar jag faktist emellanåt och försöker att komma åt problemet på mitt vis. På ett förebyggande vis.

Så här skrev jag som FB uppdatering i lördags:

Jag lämnade Clean Sundsvalls fina tält rätt sent igår. Klockan var en bra bit efter 03.00. (Närmare 03.30 om jag ska vara mer exakt) övriga ideellt arbetande tjejer, Lisen, Katarina och Matilda hade jag skickat hem en bra stund innan. Dels så tar det ett tag att plocka ihop men det tar också en stund att smälta och att få njuta av allt fint man fått uppleva en kväll som igår kväll. Premiärkvällen av ett projekt som är riktat direkt till våra unga och någonting som jag lägger hela min själ och hjärta i.

Många som vet att jag engagerar mig rätt hårt och bryr mig och månar väldigt mycket om allt och alla frågar mig ibland vad jag får min motivation och ork ifrån. Jag har sällan något svar till det, det bara är så, jag är typ född och uppfostrad till att vara en sådan.

Idag på morgonen så nåddes jag av ett meddelande. Mina saker var plötligt på väg ut ut tältet. Kanske inte helt på egen hand, de hade någon form av bärhjälp. Så alltså från ca 3.30 till ca 8.30 har det lyckats bli både förstörelse och svinn av saker från mitt fina tält. Från platsen som jag är så innerligt stolt över.

De fina belysningarna som jag köpte så sent som igår är förstörda. Tyvärr är kablarna sönderslitna och solcellsplattorna saknas av någon anledning. Saccosäckarna som jag lånat ifrån mina barn är spårlöst borta och alla fina festglas som jag köpt till ungdomarna, de verkar också ha fått ben. De låg förvarade i en stor box, så det verkar ha varit enklast att ta med sig hela den stora förvaringslådan 😳

Det godis och Chips som jag hade kvar och gömt väl, ja även det var spårlöst borta. Det låg lite pappersrester i närheten av de urinpölar personen/personerna lämnat ifrån sig (kanske som ett tack för allt) i och i anslutning till tältet.

Plötsligt har jag nu med denna händelse ett bättre svar på varför jag engagerar mig så hårt som jag gör.

Detta som jag nu blivit drabbad av hjälper mig att förstå ännu bättre hur viktigt det är att verka på ett positivt, kärleksfullt och boostande vis för våra ungdomar. På så vis kanske de blir lite bättre på att skilja på ”mitt och ditt” samt respektera andra människor och deras tillhörigheter lite bättre.

I stunden kände jag mig lite trött och utblåst men nu i skrivande stund ser jag framemot en ny kväll där jag vet att jag både påverkar och gör skillnad.

Jag har nu städat, rengjort och köpt nya grejer så jag är redo för en ny och alldeles fantastisk kväll💕

Kika gärna förbi om ni är i stan’.