Jag vet rätt exakt när jag tog beslutet att helt sluta dricka alkohol. Efter att ändå ha överlagt med mig själv att jag var den i familjen som skulle visa barnen att man som vuxen över 18 år kan dricka alkohol utan att det för sin skull ska leda till några dåligheter. (Hur jag nu kunde resonera så, men det har faktist sin förklaring vilken många som känner oss och barnens historia säkert vet och därför kanske också förstår). Detta utspelade sig långt innan våran gemensamma lilla dotter föddes. Min sambo hade lång tid innan beslutat sig för ett helt alkoholfritt liv och jag minns alltså mitt resonemang fram och tillbaka. Fast då vi passerade Systembolaget i Timrå och de små barnen i baksätet, inte fyllda fyra och inte fyllda sex år pekar genom rutan och utbrast: ”-dit brukar vi gå tillsammans med …. och … bestämde jag mig också rakt av. Jag kommer ALDRIG någonsin dricka alkohol i våra barns närvaro . Jag skrattar då barn tidigt känner igen M skylten som marknadsför MC Donald, men jag skrattar inte då barn känner igen Systembolagets logga, nej jag minns att jag blev mycket illa berörd när det hände.