”-Tyvärr så är det på det viset att vuxna inte alltid är de förebilder som man som barn borde kunna räkna med.” Detta är vardagen och den troliga sanningen för en del av våra små. Jag tror att det tyvärr är mer vanligt än vad man önskar. För de barnen som lever i den sanningen, ja med vuxna i sin närhet som tyvärr av olika anledningar inte finns där som de borde göra och inte har gjort på många år leder till att det vilar ett extremt stort ansvar på andra vuxna som aktivt väljer att finnas i deras närhet. Det är inte alltid lätt att bemöta barnens stundtals bistra sanning men ack så viktigt. Det kan bli livsavgörande hur de i sin tur väljer att leva och ta vara på sina liv i framtiden tänker jag. Det exemplet med tvillingparet som beskriver sitt val i livet säger väldigt mycket och är otroligt tänkvärt:

Den ena i tvillingparet: ” Jag festar, super och lever som jag gör pga. hur min pappa levde.”

Den andra i tvillingparet: ”Jag lever mitt liv totalt nykter med tanke på hur min pappa levde.”

Mycket tänkvärt och jag vet av egen erfarenhet att det är extremt viktigt hur vuxna som finns där för barnen 24/7 har en väldigt viktig uppgift. Att lära barnen att vända negativt till någonting positivt och att få dem att förstå att alla vuxna inte lever och beter sig som man borde är någonting vi behöver prata med varandra om. Vi måste våga möta alla deras frågor och funderingar även om det långt ifrån alla gånger finns några logiska svar! Jag är övertygad om att det är nyckeln till att få dem att lyckas känna någon form av harmoni i livet trots omständigheterna som orsakat livsöden de själva inte alls valt utan bara hamnat i.

Jag befinner mig just nu i Falun för att jobba på en mässa jag blivit anlitad till att vara med på. Jag har funnit reklam lite här och lite där som jag fotat och skickar till en extremt stolt 8-åring. Nästa gång som jag jobbar på mässa så får hon hänga med, det har jag redan lovat💕