Det kommer fram en sådan väldigt fin bild på telefonen då 10-åringen ringer till mig. Det är ett foto som han knäppte på sig och mig och som han också direkt efter installerade i min lur. Jag är alldeles för oteknisk till en sådan handling ska tilläggas. Det som händer då det ringer och bilden på oss dyker upp är att jag nästan glömmer bort att svara, jag fastnar istället i något slags stirr som gör att jag låter det gå väldigt många signaler. Jag tycker nämligen att fotot är så otroligt fint och säger så mycket mer än vad man kan beskriva. Det är dessa handlingar direkt från barnen som motiverar mig och får mig att fortsätta att känna till ett hundra procent hur rätt det är, ja det blir också ett direkt bevis för mig hur mycket jag faktist betyder för de små när andra elaka tungor säger annat. Dessa små handlingarna kan man tycka, men i det jag lever med så är de enorma och för mig otroligt värdefulla. Det vi har kan inte någon ta i från oss. Barn är oslagbara på alla vis och det får jag bevisat för mig gång efter gång. Att vi har lyckats skapa så fina band och att vi är en ”Cirkusfamilj” som blivit starkare tillsammans än man vågade drömma om, det betyder egentligen allt för mig och det jag fokuserar på för att fixa varje dag i rätt riktning så mycket bättre. Såklart finns det stunder då jag är ledsen, förtvivlad och så oförstående till att det finns personer som verkligen föraktar, pratar skit och säger de mest elaka saker om mig (tyvärr har vi ju fått lov att både spara och dokumenterat sådant skit) men jag har lärt mig att trots att jag känner en enorm ledsamhet för det så fokuserar jag på det jag har och det jag har varit med att skapa tillsammans med våran fina och enormt kärleksfulla familj. Det är knepigt att förklara, men det hjälper mig att fortsätta tro på att detta är det rätta för mig oavsett hur mycket det påverkat mig och min personlighet den senaste tiden. Jag inbillar mig att om jag fortsätter att tänka på det viset så kommer jag att bli mitt gamla jag igen, min bättre version av mig själv som jag faktist både gillar och mår bra med💕

10-åringen har fått en alldeles ny vän. Han beskriver vännen som en av de bästa personer som han träffat på länge. Förra lördagen var vännen och hälsade på hemma hos oss och efter att jag och W hade skjutsat hem honom och vi satt i bilen på väg tillbaka hem så berättade han för mig att han hade pratat med denna nya kompis om livet. Jag förstod rätt direkt vad han menade för det var inte så länge sedan som vi hemma satt och pratade om det, ja att det kan kännas skönt att kanske ha någon annan att prata med om hur saker och ting står till. Inte bara med mig, pappa och personalen på Skeppet. Ja, så när han sa att han pratade om livet förstod jag direkt så jag bekräftade bara honom och visade med hela mig att det var ju en bra handling. Jag tänkte att han har den största rätten att behålla de tankarna och det han delar med sin fina vän för sig själv. Fast W tänkte annat. Han berättade i detalj vad han sagt och började med att lite ursäkta sig för att han hade jämfört mig med vännens hund. Eftersom vi har ett sådant kärleksfullt och fint band så blev jag varm i hela mig innan jag ens fick den mest fantastiska historien berättad för mig.

När pojkarna hade gått ifrån fotbollsplanen upp över backen påväg hem hade W berättat för sin kamrat att jag egentligen inte är hans riktiga mamma men att jag är som en sådan eftersom vi lever med varandra precis hela tiden. Vännen hade då frågat: – men hur känns det? Då hade finaste W sagt: – Jag kan tänka mig att det känns som då du fick din hundvalp, det är lite ovant från början men sedan blir det en med familjen. Han tittade på mig efter att han beskrivit mig som en hund och flinade till lite samtidigt som han sa: – hehe, tänk att jag jämförde dig med en hund. Jag skrattade tillbaka och kunde knappt hålla igen mina tårar. Kramade om honom och sa: -Jag tror att det är den finaste jämförelsen någon någonsin har gjort gällande mig”

Vilken enorm stark förklaring från en 10- årig vän till en annan vän. Vad ska det bli av denna fantastiska lilla men så stora grabb tro💙 Jag vet att jag ska fortsätta att njuta och backa upp precis så som jag har gjort de senaste snart 6 åren, för detta är ännu ett bevis och ett direkt resultat av vad jag och vi som familj hittills kämpat så hårt för varje dag.

Kärlek övervinner hat, elakhet och hemska lögner….så är det.