Jag unnar mig gärna det lilla extra då det handlar om mat och delikatesser. Det är en ”last” och ett beroende som jag både är stöt över och gärna fortsätter att bära runt på. Det är inte direkt en betungande last och ingenting som jag kommer att försöka arbeta bort i första taget Kommer man hem till oss på oväntat besök tex. en vanlig tisdag kväll så möts man förutom ett kanske lite stökigt hem också av oss vuxna zippandes på ett glas rödbärs/vaniljsaft mixat med mitt bubbelvatten. Nej, här hemma existerar inte någon alkohol, det har vi enat bestämt att barnen inte ska behöva se eller uppleva tillsammans med oss! Inte ens ett glas och aldrig någonsin om det nu skulle existera så skulle det inte finnas i närheten av barn en mitt i veckan eller annan vardagkväll.

Här hemma är det alltså alkoholfritt som gäller och det finns en tjej i min närhet som kokar och producerar otroligt många spännande och goda kombinationer. Stornäsets Egna heter stället och finns att hitta på Facebook. Endast ekologiskt och självplockat. Kristina (som initiativtagaren till detta heter) rekommenderade just rödvinbär och vaniljsaften och den blev direkt en favorit för både stora och små här hemma. Vi större spetsar den alltså med bubbelvatten för att göra den ännu mer festlig. Till frukost testade jag rabarber/ kardemumma sylt till gröten och det blev en riktig hit! Bor man i närheten av Sundsvall så tycker jag verkligen att det är värt att handla lite av alla godheter som Stornäsets Egna genom Kristina erbjuder.