Jag funderar ofta på det här med att ha någon som missbrukar i familjen. Tabletter, tyngre droger, alkohol i mängder. Det måste ju vara så fruktansvärt,påfrestande och så jobbigt att stå nära en aktiv person och särskilt om det handlar om sitt barn. Hur fixar man det som förälder känslomässigt? Jag lider med dessa människor för deras liv blir ju med detta också helt förändrat och kanske tom. förstört. Relationer till tex andra barn, den missbrukande personens syskon förstörs och relationer till andra människor som inte längre vill finnas kvar av olika anledningar förstörs och försvinner kanske också. I detta och med detta finns nog risken att bli rätt ensam. Egentligen borde det vara tvärtom. Ja i detta jobbiga så skulle de drabbade personerna verkligen behöva både stöd och hjälp. Risken är väldigt stor att ramla in i ett medberoende och har man inte någon frisk person att kunna rådfråga vid sin sida utan endast den missbrukande så blir nog risken att trilla dit och med missbruksren ännu större. Det kanske ton. är på så vis att man både köper hem alkohol och sitter och dricker tillsammans med sin missbrukande nära för att man inte orkar någonting annat. Det är verkligen så tragiskt att se hur så många blir drabbade av denna djävulska sjukdom, Det handlar alltså inte ”bara” missbrukaren.