Ikväll har storebror läst en saga för sina två yngre systrar. Kaninsagan fungerade på en av dem. Hon somnade till flera gånger. Han är fantastisk denna lilla och samtidigt stora kille. Tänk, snart 10 år! Jag har fått den stora äran att tillbringa så mycket med tid tillsammans med honom, mer än hans halva liv faktist och jag har verkligen fått uppleva hur han vuxit och utvecklats till en så fin och stor person❤️

Det är nämligen så jag bäst beskriver honom. En liten kille med så stora och kloka tankar. Han är enormt skärpt och förstår så mycket mer än någon någonsin kan ana tänker jag. Otroligt många klokheter som rymmer i denna lilla människa. Jag tänker ofta på det, ja hur klok han på riktigt är. Med allt han säger och öppet funderar på emellanåt bevisar det så mycket och det finns så många exempel.

Senast jag imponerades ordentligt av honom och hans kloka funderingar var då vi satt på tågstationen i Östersund han, jag och en av två småsystrar. Vi hade tillbringat fyra Sportlovsdagar i Strömsund och det var alltså dags att bege sig hemöver där pappa Robert och övriga syskon längtade och väntade på oss. På stationen blev vi sittande en stund och på bänken bredvid satt en märkbart påverkad kille i 30-års ålder. Hur vi kunde märka att det var så var inte så svårt. Killen försökte att föra en konversation med oss. En öppnad burk starköl hade han också i sin hand och den åkte mot hans mun lite då och då mellan de osammanhängande meningarna. Våran kloka kille sa inte någonting direkt då men när vi pratade om denna speciella upplevelse när vi satt på tåget så sa våran snart 10-åriga grabb. ”-Hoppas att han inte har några barn eller att det var andra han kände där på stationen”. Något mer sa han inte utan forsatta bara att läsa sin nyinköpta och spännande bok och jag kände att jag faktist inte heller behövde säga någonting mer. Klok kille och det finns så mycket i det han sa som går att prata om i oändlighet, men som sagt, med det sagt så behövdes det inte sägas så mycket mer just då, men vi pratar regelbundet med våra barn om livet och vad som pågår runt om oss. Vi pratar själva hemma men också med hjälp av andra vuxna i Skeppets verksamhet. Ett mycket värdefullt bistånd som man som utsatt familj har möjligheten att få. Självklart så pratar vi alltid med barnen på just ett barns nivå och det är en nivå som ger resultatet trygga barn. Det är häftigt att bevittna att det verkligen fungerar på det viset. Vi som familj blir dessutom väldigt sammansvetsad och som individer blir vi starka tillsammans.

Stora funderingar i en till synes liten människa. Jag respekterar honom bara mer och mer för varje dag. Han är i mitt sätt att se det helt FANTASTISK ❤️