”Detta känns som en av de längsta dagarna jag upplevt på lång, lång tid.Frågan är om jag någonsin upplevt eller kommer att uppleva liknande någonsin. 

(Hoppas inte) Fast nu är faktist det jobbigaste ÄNTLIGEN över! Man kan påriktigt börja andas ut.

Att sitta som åskådare från sidan men ändå vara en del mitt i någonting som berör och känns svårt är tillräckligt jobbigt tycker jag.

Det är verkligen omöjligt att föreställa sig hur de som är mer drabbade känner och mår.  Jag är djupt imponerad av dem och känner så väldigt mycket med den.

Min sambo R både utförde och gick igenom någonting fruktansvärt tufft idag, men jag Ver redan nu hur stark han kommer att bli framåt av detta hemska och jobbiga han har tvingats utstå under en så lång tid.

Tack för att jag får vara DIN❤️

Med fler som du skulle världen se lite vänligare ut, jag är oerhört stolt över dig som människa. Nu blir det MC Donaldsfest med hela stora Cirkusfamiljen här hemma.  Phu så skönt det på många vis känns.” 

Ja, detta är ett inlägg som jag delade för precis två år sedan.  Det var dagen då det skulle avgöras  att min sambo skulle komma stt bli  ensam vårdnadshavare för sina två barn.  Det var dagen då det helt  och fullt bestämdes på papper via en rättslig process.  Innan  hade det väl inte sett så nycket anorlunda ut heller,  inte så länge jag funnits med i familjen åtminstone. Det var både en tung  och chockerande  lång dag i rätten  minns jag men också så skönt att min sambo spm ALLTID fått så mycket  med oförtjänt skit äntligen fick en rättvis upprättelse.  Andra vuxna bestämde nu plötsligt och det är vuxna som kan sin sak. 

Jag står fast vid att jag tycker att det är för hemskt att saker och ting ska behöva lösas  via rättegångar åtminstone när det är barn inblandade,  det är väl någonting varje människa skulle klara av att fixa själv, ja framförallt om man själv valt att  skapa ett liv till världen.  Det mest naturliga vore väl ändå då att man ska göra det allra bästa för detta sitt,  men det fungerar ju dessvärre inte alltid så och därför är  det tur att det finns proffesionell hjälp att få som skapar rättvisa.  Poliser, rättsväsen ja de behövs och kommer nog alltid att behövas eftersom vi människor fungerar på det  vis vi stundtals gör.

Denna dag för 2 år sedan minns jag att min dotter tillsammans med sin pojkvän fanns med hela dagen under rättegången. När klockan började närma sig 16.00 och det långt ifrån var över (!) så sträckte sig min dotter över de andra och viskade i mitt öra: ”-Ska jag och V hämta alla små barnen?”      Ja, där satt ju alla deras föräldrar inblandad i en vårdnadsprocess, dessa två hade precis tagit körkort så vad kunde  passa bättre  än att de två tog över  den dagliga hämta på förskola- fritidshems turne’n.   De är grymma och har alltid varit.  Min äldre son J med.