”- Vad gör du på fredagar Ms.Bubble?”  Det var en fråga som jag fick för ca.fyra år sedan ifrån två tjejer som då gick i åttonde klass.  Under den perioden arbetade  jag mycket i våran ”efter skola”  verksamhet på Junior Club, så jag svarade tjejerna att jag kunde kolla med min chef om jag fick avsluta där lite tidigare för att få till lite tid tillsammans med dem innan jobbardagen var slut.  Det var inte vad de menade med den frågan, nej deras följdmeningar blev: ”- Nej Ms. Bubble, vi menar efter skolan och på kvällen”.      (De tittade på varandra och fortsatte:)  .    ”- Om vi är tillsammans med dig på fredagar eller lördagar så slipper vi ju allt det jobbiga med att säga nej, då är vi ju tillsammans med dig!  

Jag minns att jag tänkte för  mig själv en lång stund att tjejerna säkert drev med  mig, de hade en förmåga att kunna göra det ibland (hehe). Vi hade blivit väldigt ”tighta” och vi jobbade aktivt tillsammans genom att ses under skoltid och  vi  snackade  om precis allt möjligt, men mest om vikten i att göra bra val för sig själv och att stå emot det ibland alltför svåra grupptrycket.  Massor med stärkande snack om bra val i livet var alltid huvudspåret i våra samtal  och till en av tjejerna blev jag en slags social mentor tillsammans med hennes ”riktiga” mentor.  Vi klickade jätte bra tillsammans dessa ungdomar och jag, så pass bra att de alltså kunde tänka sig att träffa mig fredags eller lördags kvällar. Det var när en av tjejerna vände sig mot den andra och sa. ”- Kanske inte precis varje helg”  som jag insåg att detta var en  ide’ och tanke som de menade på fullaste allvar. Det  blev starten för mitt koncept  Bubble Fridays/Saturdays. Många gånger har jag bjudit in lite vuxna förebilder i form av idrottsprofiler. De har sportat tillsammans med de som velat i våran gymnastiksal, medan andra har valt  att se på flim eller sitta och mysa/snacka tillsammans med mig eller andra vuxna som funnits på plats. Skolan har alltid  stöttat med snacks/dricka och annat som hör helgen till.  De gånger jag kommit hem från jobbet för att sedan åka tillbaka till skolan på fredagarna så  fick jag den spontana frågan av mina egna barn som var i ungefär samma ålder: ”- Alltså, väljer de frivilligt att åka tillbaka till skolan en fredag kväll för att vara tillsammans med dig (hehe)”  Ja, så konstigt  var det ju . 😊   Min största dotter hängde med mig några gånger, de var ju som sagt i ungefär samma ålder.

Under en rätt lång period så hade jag dessa Bubblanträffar varannan helg. Jag riktade dem till olika åldersgrupper.  Detta koncept består än idag, men jag har också valt att utveckla det lite mer till riktade grupper emellanåt. Under en period har jag nu tex. träffat en grupp tjejer regelbundet varannan fredag.   De tjejerna kallar jag för Framtidens  ambassadörer (ett namn som Lina Larsson på NBV kom på under en av våra uppstarts träffar).  Dessa träffar har tillhört mitt aktiva  arbete med Framtidsgalan som också blivit en stor del av min tjänst på skolan. Nu när Framtidsgalan precis har varit så är drt dags att planera för en Bubblsn fredag eller lördag där alla som vill i den åldern, killar och tjejer tillsammans är välkommen igen. Jag tror den blir någon gång  under jullovet som närmast ✨

Jag bläddrade igenom mina Socialamedier och ett minne på min FB sida dök upp:
”Bubble Friday är över för denna gång. Jag känner  mig så otroligt nöjd och glad trots att det blev en väldigt lång och hektisk dag idag. Det var massor som skulle fixas på alla plan då jag lyckades pricka in denna dag precis samtidigt som Robban drog iväg på en arbetsresa tidigt i morse som sträcker sig till i morgon. Fotografering var det också på dagis. Viktigt värre såklart, det blev lockar i en av flickornas hår i morse och lite matchande kläder såklart. Min bonusflicka älskar när jag pysslar om henne lite extra 💕

Därefter  har jag faktist bara gasat på hela dagen. Jag fick också in ett möte tillsammans med Näringsbolaget. Trots dagens väldigt tighta och hektiska schema så känner jag bara ett välbehag och en enorm tillfredställelse i hela mig just nu. Det har varit såotroligt många bra inslag och i vanlig ordning massor med barn och ungdomar inblandade.

Många möten med intressanta och givande samtal. Att vara mänsklig är inte svårt.  Lite tid och massor med värme och kärlek , mer än så behövs faktist inte. En tjej sa till mig innan vi gjorde ”natt”  på skolan: 

– Alltså Ms. Bubble, detta är någonting jag skulle vilja göra varje helg 💕”