Ellies mormor o morfar har kommit hem ifrån Spanien.  Som vanligt har de presenter med till alla barnen❤️L tog på sig sin tröja för första gången idag.  W är också så nöjd med sin skjorta. Jag är så oerhört stolt och glad att mina föräldrar tänker och fungerar på det vis som de gör. Det behandlar alla barnen som bor hemma hos oss på precis samma villkor.  Det kan man ju tycka är en självklarhet, men jag hör exempel där far eller morföräldrar behandlar sina barnbarn på helt olika vis. Det kanske finns förklaringar till det, fast barn är ju barn och ska väl absolut inte behöva drabbas av det?!  De är tredje person som inte alls ska komma i kläm av vuxnas dumdristiga handlingar och/eller ide’er. Syskon eller kusiner emellan ska väl inte bli behandlade på annat vis än på lika villkor?

…men som sagt, mina föräldrar är fantastiska på många vis och mina största förebilder i mångt och mycket.❤️  de är extremt rättvisa vilket jag värdesätter enormt mycket. Det gör min sambo med.  Jag  är så oerhört tacksam att jag har dem i min närhet.

I dag på morgonen sträckte 6-åringen lite extra på sig.  Jag blir så varm  och glad i hela mig av att se när barnen känner att de är stolta över sig själva.  Det  behövs så väldigt lite för att skapa den känslan, ja bara lite av våran tid. När jag flätade hennes hår idag och sa: ”- men alltså du har verkligen pappas hår” så fick jag till svar: ”- nä Andelie, jag har väl ändå mitt eget hår” 😂