Att dansa det är livet!  Så har jag i princip alltid tyckt och anledningen till att jag slutade med mitt tävlings dansande i disciplinen Rock’n’roll var pga. att jag var gravid med min första. Det är alltså snart 20 år sedan jag lade de skorna på hyllan. Fast det var Rock’n’roll skorna det,  det finns ju många andra dansskor att sätta på fötterna och det försöker jag göra så fort tillfället ges.  Som ni säkert förstår med tanke på det liv jag lever i  nu så blir det inte allt för ofta. Fast om jag vill skingra tankarma och EGO boosta på bästa vis, då är sommardanser och styrdans det absolut bästa, bästa tycker jag. Någonting jag startade med redan som 15 eller 16-åring . Då missade jag inte en dans och många ställen var det som vi åkte runt på. I Medelpad, Ångermandland och Hälsingland, där hittade man mig varje vecka och varje  sommar år efter  år. Jag är övertygad om att dansen  är en faktor till att jag aldrig någonsin rökt, nej aldrig ens varit nyfiken på att testa. Att dricka alkohol var lika bannlyst. Styrdans med tobak och alkohol har aldrig hört ihop. Inte i de kretsar jag rörde mig i och tillsammans med. 

Detta är någonting jag ofta pratar om då jag har mina stunder tillsammans  med ungdomar. Vikten i att ha ett intresse,  en samhörighet tillsammans med någonting  som ger en positiv inverkan på sin vardag  och sirt  vidare liv.  För mig var det helt klart dans i alla dess former som formade mig och präglade mig under tiden som växande tonåring.  Min pappa skjutsade mig på alla mina dans träningar och de var många. I bland på flera olika ställen en helgdag eller kväll. Jag blir alldeles varm när jag tänker tillbaka på den tiden, jag bara älskar att dansa ❤️  Det  är för mig verkligen en stor passion.

Som sagt, detta har jag pratat mycket om med de ungdomar jag kommer i kontakt med.  Därför var det så väldigt roligt nu när jag för några veckor sedan var på en sommardans.  En fd. elev från skolan kom buggandes förbi där jag satt och vilade mina gamla ben 😂.     Såååå  roligt, och förra veckan när jag var på stan’ på ett snabbt ärende så träffade jag på henne på Storgatan. Vi började snacka om dansen  och bestämde att vi någon gång skulle åka tillsammans.  Hon pratade redan om nästa torsdag (läs idag) vilket jag glömde bort tills jag fick ett meddelande via FB som en liten påminnelse😀

Så nu är vi här!  Spontant idag blev det bestämt. Jag hämtade upp  Ebba som hon heter och drog iväg mot Ånäsparken. Bara att hon vill åka hit tillsammans med mig tycker jag känns super roligt. Jag känner igen mig så oerhört mycket i henne, ja så som jag var när jag åkte på ”styrdans” min första sommar.  Man ville ju inte missa en endaste låt.   

Vi har nu haft en super mysig stund i bilen under pausen, jag hade packat med lite ”Bubblan gott” att fylla på med  vilket vi också nu gjort, men så fort de började spela igen så virvlade mitt lilla sällskap  tillbaka mot dansbanan.  Själv sitter jag fortfarande kvar här  i bilen, njuter av ensamheten och att lyssna på musiken på avstånd. Jag är rätt nöjd med det faktist. Det är så skönt att bara sitta här i den rosa lilla gulliga bilen och tänka tillbaka på så härliga minnen. Att få bli så pass positivt nostalgisk ger också massor med kraft som i nästa stund  omvandlas och byggs till styrka. Någonting som  behövs  hela tiden i vardagen och i  livet ❤️

Livet är verkligen som en dans, det gäller att andas och samla kraft under de där  lugnare takterna  för att riktigt ösa på och släppa loss när det blir en tempoväxling ✨👊🏻

LOVE IT ❤️

Redigera