1. I eftermiddag fick jag en kort stund i solen efter jobbet, maten och promenaden. Jag blev sittande på bron och bara njöt av stillheten. De där korta stunderna är så nödvändiga. Fast samtidigt blir jag så fruktansvärt trött just  där och då. Jag misstänker att när det blir ledighet i sommar så kommer jag förmodligen att rasa i hop ordentligt. För så mycket med spänningar och så många tankar jag ständigt bär på i livet just nu har jag aldrig någonsin tidigare ens drömt om att jag sk behöva  uppleva och tänka. Såklart måste det tillslut explodera.  Eller så fungerar jag på det viset som jag faktist förespråkar och tror på.  Jag pyser ut lite nu och lite då både med mina tankar, ord på print,  öppna funderingar men främst i handlingar och på så vis kanske det aldrig bli någon riktig explosion eller total kraschlandning någonsin. Någonting  tar man väl med sig och lär sig ifrån livet som passerat och varje dag som går och samtidigt som man har de här allvarsamma och krävande tankarna måste man ju ochså förvalta livets dagar till  att åstadkomma någonting bra och ägna sig åt saker och ting som ger positiv kraft.  Jag är ju ändå snart 42 år gammal så en viss erfarenhet har man väl ändå lyckats få med sig med åren, vad som är bra och vad som är dåligt för just mig.  De redskapen tror jag vi alla är rustade med från allra första start. Sedan får vi ju olika hjälp med hur vi ska förvalta dem och där tror jag både arvet och miljön har betydelse. 
  2. Så långt har jag kommit.  Jag har alltså förstått att olika förutsättningar såklart formar oss människor och våra personligheter, men  elakheter och orättvisa, falskhet och direkt oförskämdhet är någonting jag ALDRIG  någonsin kommer att vilja lära mig att hantera. Det är någonting jag anser att man faktist INTE  ska förhålla sig till heller. Det finns alldeles säkert många olika typer av förklaringar, men för mig blir det ingen ursäkt när det finns andra oskyldiga som faktist blir direkt skadade och far illa av dåligt handlande. En mening jag ofta både tänker  och säger till mig själv är:  ”Om inte vuxna kan bete sig på ett schysst  och respektabelt vis, hur kan vi då kräva det ifrån våra barn och ungdomar ?”   Vad är egentligen orsaken till så många människors dåliga uppförande? Anklagar andra och sprider elaka och fruktansvärda saker utan någon som helst tanke på att det kan både skada och göra illa? För att i nästa stund bli alldeles förkrossade då det finns de som har synpunkter på dem och deras sätt att bete sig! Nej, nu ska jag göra ett  försök till att sova några timmar , detta är ju ett livsgeubbel som det ör svårt att hotta några rätta svar till. Det såklart för att vi alla är så olika både användare och mottagare ✨