Jag försöker alltid att se det ljusa i saker och ting och jag försöker att vända det dåliga till någonting bra. Kort och gott försöker jag att  fokusera på att göra det bästa av varje situation oavsett vad. Den egenskapen  räknar jag till en av mina bra förmågor. Efter regn kommer alltid sol, ifrån mörker  föds ljuset, svart övergår till vitt om man påriktigt tror på det och eftersträvar det. Oavsett  vad som inträffar i livet så är det ju bara jag själv som har den slutgiltiga nyckeln till att det ska bli en förändring. Att man kanske inte själv har kunskapen alltid till en eventuell förändring är en helt annan sak. Vill man bara och visar sig mottaglig och positiv till det så finns det god hjälp på alla möjliga vis att få. Gör man bra eller mindre bra val och det finns en anledning till att man gör det så är det ju endast jag själv som får stå där och bli den drabbade till sist. Visst, människor runt om kan ju samtidigt såklart också både bli inblandade och drabbade beroende på vad det handlar om. 

Jag vill i allafall tro att man hamnar i olika situationer, livsöden för att man just är rustad för det som sker. Eller åtminstone för att man har förmågan att bli rustad om det är någonting alldeles nytt man ställs inför. När det känns alldeles för  stressigt , för pressat och man känner att det negativa och dåliga börjar ta över…. då lyfter jag blicken och ser alla fina barn som lever i min närhet. Barnen blir symbolen för det positiva i livet. Barnen är för mig själva livet och jag är både ödmjuk och tacksam att jag får andas med dem, uppleva saker tillsammans med dem och utvecklas med dem. Barnen håller mig dessutom ung i sinnet ja trots att jag passerat mina 40 år 💕

En tanke på “Livet”

Kommentarer är stängda.