Att verka för att stärka barn och ungdomar i tron på sig själva och att fokusera på upplyftande och roliga saker mer än direkta problem är någonting jag brinner och verkar för.Jag inbillar mig att om man blir ”boostad” med bra saker ifrån unga år och får lära sig att man är en bra person och duger precis som den man är så blir det möjligtvis lite lättare att säga nej och avstå från dåliga saker då det erbjuds.

För lika viktigt att respektera andra handlar det om att hysa respekt för sig själv. Tycker man om sig själv inbillar jag mig att det blir lite lättare att inte vara dum mot sig själv. Som förälder har vi ett ansvar att guida och visa våra barn den ”rätta” vägen. Det är inte alltid bekvämt, framförallt inte när de kritiska tonåren kommer smygande med allt vad det innebär. Det är jobbigt att vara obekväm, men nödvändigt tror jag. Det är ett sätt att visa att man bryr sig.  Det utesluter för den skull inte att vara kärleksfull och att sträcka ut en hand om det visar sig att saker och ting gått fel. Utifrån misstag lär man sig också bara man vill och har en bra uppbackning för det.

  Saker och ting kan ju inte vara ogjorda, man kan ju bara ifrån det läget göra om och göra det lite bättre ⭐️